Politika

Direktno.rs

25. 10. 2022. 17:16 37

Palma u Skupštini isprozivao Gašića!

Vlada Srbije još (barem formalno) nije formirana, a u vlasti su krenule prve trzavice. U Skupštini Srbije došlo je do sukoba, pa je tako lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma isprozivao člana PUPS-a Stefana Krkobabića i Bratislava Gašića, koji je predložen za ministra unutrašnjih poslova. Razlog je predlog Krkobabića da se "dekriminalizuju lake droge".

Stefan Krkobabić je rekao da bi to trebalo uraditi po ugledu na Portugal.

- Portugalski princip kaže da dekriminalizacija podrazumeva da, ako posedujete određenu količinu nekog narkotika koji 10 dana može služiti za ličnu upotrebu, nećete završiti u zatvoru. Otklanjanje stigme koja zahvata mlade ljude doprinosi i njihovoj spremnosti da se obrate za pomoć. Portugalci ih masovno više ne nazivaju narkomanima, već onima koji konzumiraju drogu, to je značajan pomak u načinu kako društvo tretira svoje članove. Trenutno je u Portugalu moguće posedovati i do 25 grama marihune - naveo je Krkobabić.

Međutim, taj predlog se nikako nije svideo lideru Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću Palmi, koji je opleo po članu PUPS-a, ali i po Bratislavu Gašiću, koji je predložen za novog ministra policije.

- A Gašić ćuti... On ćuti. Ja molim da se napravi detektor za drogu ili neki ker, pas...Ako ovo bude deo, paket Vlade, Jedinstvena Srbija za to neće glasati. Da mi danas biramo ministre, Vladu, a da pričamo o drogi, kako je dobro imati 25 grama.... Da li je ta droga resor poljoprivrede - pitao je Palma i dodao:

- Podržavam kandidate sve za ministre, siguran sam da će vlada imati kontinuitet i nadam se da ona moja primedba na početku neće biti u ekspozeu... Mi nećemo glasati ako ta droga bude deo ekspozea. Ne može da se nosi droga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati