Politika

Direktno.rs

12. 10. 2022. 14:44 19

Ponoš: Srbija sve dalje od članstva u EU, ali ne zbog KiM

"Kad bi Srbija sutra dala pristanak na kosovsku državnost i članstvo u UN, jednako bi daleko bila od članstva od EU kao i danas jer ovakva Srbija nije kvalifikovana za ulazak u EU. To se jasno vidi iz najnovijeg izveštaja Evropske komisije", naveo je Zdravko Ponoš, osnivač pokreta Srbija centar - SRCE, čije saopštenje prenosimo u celosti.

"U većini oblasti ponovo nije napravljen nikakav napredak. Nije tačno da je put Srbije u EU zaglavljen zbog kosovskog pitanja. Zaglavljen je zbog naprednjačke vlasti koja već 10 godina Srbiju diskvalifikuje i udaljava od Evrope.

Nije tačno da nam se nudi da trampimo Kosovo za članstvo u EU. Ako je čak i tačno ono što Vučić prepričava, nude se pare i obećanje o članstvu u EU.

Ako dozvolimo da se ova vlast cenjka na temu Kosova, iz te trgovine narod će dobiti samo obećanje o ulasku Srbije u EU u sledećoj deceniji, a režim će dobiti opstanak na vlasti i pare. Građani Srbije neće videti ni para ni Evrope. Nastaviće da gledaju ovu vlast sa parama, sebe bez izgleda u bolje sutra i Srbiju i formalno bez Kosova. Sklanjanje SNS sa vlasti je preduslov da se Srbija primakne članstvu u EU i da sačuva ono što je od Kosova ostalo", zaključio je Zdravko Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati