Politika

Direktno.rs

10. 10. 2022. 11:52 1

Totalno urušen stručno i etički Centar za socijalni rad Bora

VD direktorka Centra za socijalni rad grada Bora je istovremeno i direktor ustanove i socijalni radnik na poslovima novčane socijalne pomoći, a do nedavno je bila i gradski većnik za socijalna pitanja - stoji u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Bor.

Dalje se navodi:

Centar za socijalni rad po svedočenju zaposlenih, nema organizovanu pripravnost stručnih radnika, koje je po Zakonu o socijalnoj zaštiti u obavezi da ima. Da li i to radi isključivo direktorka?

Centar za socijalni rad nema Tim za zaštitu od nasilja, zaposleni tvrde da te poslove obavljaju ljudi koji nisu u radnom odnosu u Centru, niti su stručni za obavljanje tako delikatnog posla, angažovani preko javnih radova, bez nadzora, bez mentorske podrške. Angažovani su na po par meseci, a onda dolaze drugi, pa se tako i prenose lični i vrlo delikatni podaci o žrtvama nasilja.

Ovi podaci ukazuju koliko je urušen stručni i etički rad u Centru, ali ukazuju i na kršenje procedura.

Ukoliko u Centru ne postoji organizacija poslova po stručnosti i ukoliko se ni najmanje ne poštuje Pravilnik o organizaciji, normativima i standardima stručnog rada, već o svemu odlučuje jedna osoba po čijim god nalozima, onda širu javnost i ne treba da čudi svaki propust u proceni koji se nažalost često završi i tragično.

Odbor Stranke slobode i pravde u Boru obratiće se nadležnima i zahtevati hitnu inspekcijsku kontrolu rada Centra za socijalni rad u Boru - stoji u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Bor koji je potpisala Irena Živković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati