Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

09. 10. 2022. 22:35 28

Ponoš u Utisku: Vučić ce uvesti sankcije Rusiji

"Aleksandar Vučić će uvesti sankcije Rusiji, to je u subotu saopštio u obraćanju naciji i to je razlog zašto odlaže formiranje Vlade", rekao je predsednik pokreta Srbija-centar (SRCE) Zdravko Ponoš, gostujući u "Utisku nedelje".

- On se ne bavi ni srpskim ni ruskim interesima, nego samo opstankom na vlasti, a Rusiji još ne uvodi sankcije zato što njegovo glasačko telo to ne podržava - rekao je Ponoš i dodao:

- Vučić je u subotu počeo sa ubeđivanjem glasačkog tela i te njegove nedeljne vikend-propovedi postaće uobičajene.

Ponoš smatra i da je "Vučićevo reagovanje zakasnelo", a da je šteta zbog neuvođenja sankcija Rusiji, makar i "po pitanju uvoza kavijara", već napravljena i ne može da se popravi.

- Naravno da treba da se uvede neki vid sankcija, ne mora kroz svih osam paketa - dodao je on.

Šteta je, dodao je Ponoš, napravljena i u Evropskom parlamentu, gde, kako je rekao, "nije nevažno raspoloženje evroparlamentaraca prema Srbiji".

Ponoš smatra da se ovakvim ponašanjem vlasti "Srbija sve više udaljava od Evropske unije", iako je to strateška prilika za državu i naciju da uhvati korak sa vremenom.

Komentarišući Vučićeve tvrdnje o snabdevanju Srbije energentima, Ponoš je ukazao da je "predsednik Srbije rekao da se nafta od Rusije nabavlja 20 odsto jeftinije od tržišne cene, dok se gorivo na benzinskim pumpama prodaje po ceni kao da je iračka, a tu razliku", navodi Ponoš, neko uzima kao višak profita.

- Rat u Ukrajini danas nije ono što je bio kada je počeo, jer je sada na rubu nuklearnog i diplomatija radi "iza scene", a sve to tiče se i Srbije - naglasio je Zdravko Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati