Politika

[ Izvor: Mediji ]

06. 10. 2022. 15:39 38

Šormaz (SNS): Prva odluka nove Vlade da budu sankcije Rusiji

Direktor Evroatlantskog saveta Srbije i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragan Šormaz ocenio je da bi "prva odluka nove Vlade trebalo da bude uvođenje sankcija Rusiji".

- Ne trebaju nam rakete, niti protivvazdušni sistemi, dobra spoljna politika može biti najjače oružje Srbije, a to je politika koja vodi ka članstvu u Evropskoj uniji - izjavio je Šormaz.

On je ukazao da su mogućnosti politike balansiranja potpuno iscrpljene još u februaru, kada je počeo rat.

- Trebalo je odmah stati na stranu žrtve, odnosno Ukrajine, jer to je moralno, u skladu sa međunarodnim pravom, ali i sa interesom Srbije, a to je članstvo u EU - naglasio je Šormaz za Fonet i dodao:

- Članstvo u EU podrazumeva usaglašavanje sa politikama EU, i to ne samo privrednog razvoja, obrazovanja ili pravosuđa, već i sa spoljnom i bezbednosnom politikom.

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke smatra da "prostora više nema" i napominje da Srbija može da nastavi da vodi politiku balansiranja, ali da od nje "više neće biti koristi, već štete".

Kada je reč o spoljnoj politici buduće Vlade, Šormaz je poručio da očekuje da će je novi kabinet voditi tako da Srbija što pre postane članica EU.

- Dobra politika je članstvo u EU, promena politike vojne neutralnosti i određivanje prema NATO, sa tim da rešimo i naše pitanje Kosova i Metohije - naveo je Šormaz.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati