Politika

Direktno.rs

03. 10. 2022. 19:13 18

Vučić: Dolaze nam mnogo teža vremena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Budimpešti da dolaze teža vremena i da veruje da ćemo, usled narastujućeg sukoba u Ukrajini, biti pod još većim ekonomskim i energetskim pritiskom. "Ključna borba biće da sačuvamo nisku cenu struje i gasa ne samo za domaćinstva, već i za kompanije da ne izgube svoje mesto u proizvodnom lancu", naglasio je on.

Vučić se ovog ponedeljka sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom, a na trilateralnom sastanku dogovoreno je kako će i na koji način tri zemlje da se izbore sa migracijama, što će doprineti poboljšanju bezbednosne situacije u Srbiji.

Dogovoreno je, kako je rekao, pre svega sa Mađarskom, ali i sa Austrijom, da jedni drugima pomažu kada su u pitanju gas, hrana, čuvanje naših granica od nekontrolisanog upada ilegalnih migranata.

Vučić je dodao da građani nemaju za sada razloga za brigu, iako mnogo teža vremena tek dolaze.

- Ključna borba biće da sačuvamo nisku cenu struje i gasa ne samo za domaćinstva, već i za kompanije da ne izgube svoje mesto u proizvodnom lancu - rekao je Vučić i dodao da "samo najjači opstaju, a da mali igrači nemaju šanse".

Napominje da je do 31. marta ostalo nešto više od šest meseci i da je sada potrebno doneti odluku o početku grejne sezone.

Dodao je da će se u četvrtak u Pragu sresti sa Ursulom fon der Lajen i da će tema razgovora biti predstojeća zima.

- Danas smo pričali o bezbroj važnih tema. Mnogo je važno da se govori i o finansijama da vidimo kako da rešimo probleme u budućnosti. Moramo da čuvamo svoju stabilnost. Ljudi za sada nemaju preveliki razlog za brigu, ali mnogo teža vremena tek dolaze - rekao je on, napominjujući da "sve što smo stekli i zaradili možemo izgubiti za šest meseci zbog neodgovornosti lidera u svetu".

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da su tema razgovora bile važne investicije koje treba da obuhvate ceo Balkan.

- Svi ćemo 31. marta analizirati ko je šta izgubio, ali će glavno pitanje biti ko će preživeti sledeću jesen i zimu. Zapamtite to.

Vučić dodaje da će mali i slabi propasti već do marta, a da će oni malo jači dočekati sledeću zimu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati