Politika

Direktno.rs

01. 10. 2022. 13:03 29

Đukanović nazvao Hila okupatorom!

Malo, malo, pa glasnogovornik Aleksandra Vučića i SNS-a, ali i narodni poslanik Vladimir Đukanović, izleti u javnost sa "hrabrom" izjavom, pa se onda izvinjava, pokriva ušima, nestane... I tako ukrug.

Megafon predsednika države je na svom Tviter nalogu reagovao na objavu ambasade Sjedinjenih Američkih Država, koja je prenela vest sa naslovom: Srbija je izjavila da neće priznati trenutne referendume u okupiranim delovima Ukrajine.

- Srbija sa pravom ne priznaje lažne referendume koje Rusija sprovodi u Ukrajini. To su referendumi koji se sprovode pod pretnjom oružjem. Oni nisu prihvatljivi i Srbija je potpuno u pravu kada to kaže - izjavio je Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji.

Odgovor je brzo stigao od Đuke, koji je Hila nazvao okupatorom!

- Uvaženi gospodine Hil, nije na vama da komentarišete naše odluke, niti da se mešate u bilo šta što Srbija odlučuje. Vi ste ovde gost i morate strogo da se pridržavate diplomatskih pravila. Pokušajte da izađete iz uloge okupacionog namesnika, jer vam nikako ne stoji - napisao je Đukanović, a zatim nastavio:

- Takođe, nema nikakvog smisla da vi dajete bilo kakav komentar vezan za secesionizam negde u svetu, jer vaša zemlja je učestvovala u nasilnoj otimačini Kosova i Metohije od Srbije i bila je predvodnik NATO agresije na Srbiju 1999. godine. Vijetnam, Irak, Avganistan, Libija...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati