Politika

[ Izvor: N1 ]

28. 09. 2022. 14:11 8

Đilas: Prekid pregovora o članstvu Srbije u EU bio bi pogrešan korak

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da bi prekid pregovora o članstvu Srbije u EU zbog potpisivanja sporazuma sa Rusijom bi bio pogrešan korak.

- Smatramo da to ne bi bila adekvatna mera, nego da treba raditi upravo suprotno - rekao je Đilas u emisiji Studio Live na N1.

Da podsetimo, ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije, Nikola Selaković i Sergej Lavrov, potpisali su u Njujorku sporazum o konsultacijama dva ministarstva u naredne sve godine.

Đilas je rekao da je sagovornicima u Vašingtonu, gde je u poseti delegacija njegove stranke, poručio da je stav SSP-a u vezi Kosova da može da se razgovara o svemu osim o priznanju.

- Ponovili smo stav da Srbija ne može da prizna Kosovo i da od nas to ne treba tražiti - kazao je Đilas.

Kazao je da su se članovi Stranke slobode i pravde susreli sa zamenicom državnog sekretara SAD Karen Donfrid i Gabrijelom Eskobarom.

Prema Đilasovim rečima, američki zvaničnici nisu dali nikakve precizne podatke o dokumentu za Srbiju i Kosovo iza kog navodno stoje predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc.

Lider SSP ponovio je da Srbija treba da se pridruži sankcijama Zapada protiv Rusije.

Na pitanje da li su sagovornici razumeli sa čime se opozicionari u Srbiji suočavaju, ocenio je da "oni jako dobro znaju kako Srbija danas izgleda".

Kako je rekao, SSP je informisala američke zvaničnike da smatraju da je neophodno da se mediji oslobode i da neka profesaionalna televizija dobije nacionalnu frekvenciju.

Izneli su i predlog da se regionalni formira centar za borbu protiv organizovanog kriminala sa sedištem u Beogradu, a Đilas kaže da su za tu ideju "dobili potpunu podršku" svih sagovornika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati