Politika

Direktno.rs [ Izvor: Glas Amerike ]

19. 08. 2022. 07:31 4

Amerika zove Beograd i Prištinu da nastave dijalog

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je da se razgovori Beograda i Prištine nastavljaju i da Vašington pažljivo prati situaciju i ohrabruje obe strane da efikasno koriste dijalog.

SAD su pozvale Beograd i Prištinu da nastave dijalog, pošto je susret dve strane u Briselu u četvrtak okončan bez rezultata, preneo je Glas Amerike.

- Koliko znamo, razgovori se nastavljaju. Mi, u partnerstvu sa EU, to pažljivo pratimo i ohrabrujemo obe strane da efikasno koriste dijalog i predlažemo im da ga nastave - rekao je Prajs na konferenciji za novinare.

- Vašington u potpunosti podržava dijalog. Potrebno je unaprediti diskusiju o normalizaciji odnosa zasnovanoj na pretpostavci o uzajamnom priznanju.

Prajs je rekao i da specijalni izvestilac američke administracije za Balkan Gabrijel Eskobar i ambasador SAD u Evropskoj uniji Mark Gitenštajn pažljivo prate razgovore Prištine i Beograda.

- Uveravam vas da dijalog ima punu pažnju američkih zvaničnika. Radi se o pitanju kojim se i sam sekretar Blinken bavi već duže vreme. Reč je o prioritetu koji obuhvata celu našu organizaciju, kako na terenu - tako i u SAD - ukazao je Prajs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati