Politika

Direktno.rs

16. 08. 2022. 19:53 30

Narodna stranka protiv spoljne politike EU!

Borko Stefanović, za koga se očekuje da na konstitutivnoj sednici skupštinskog Odbora za spoljnu politiku bude izabran za predsednika Odbora, danas je gostujući na N1 televiziji rekao da će na jednoj od prvih sednici odbora na dnevni red staviti temu o usklađivanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije. Kako je rekao Stefanović, to je tema o kojoj treba da se izjasni Skupština Srbije i takva sednica će biti prilika da sve stranke iznesu stavove o ovoj osetljivoj temi, kao i da se građani upoznaju sa posledicama i jedne i druge odluke.

Na ovakvu izjavu Stefanovića, reagovali su pre svega poslanici Narodne stranke. Advokat Vladimir Gajić napisao je komentar ispod vesti u kome ističe da ga je sramota što je sa Stefanovićem bio na istoj listi.
Odgovor tviteraša je bio da je onda pošteno da vrati mandat.Gajiću se pridružio i generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović, koji se takođe oglasio na Tviteru, koji je u poslednje vreme postao "medij" na kome članovi Narodne stranke imaju najviše aktivnosti.
Jovanović je ponovio svoju tvrdnju koju je već izneo u medijima da je Vladimir Orlić na sastanku svih stranaka rekao da Odbor za spoljne poslove pripada Stranci slobode i pravde i da će njime predsedavati Borko Stefanović. SSP je demantovao Jovanovića rekavši da se na sastancima razgovaralo o odborima za koje je vlast spremna da predsedavanje prepusti opoziciji. Reč je o pet skupštinskih odbora. Da su se za ovaj odbor prijavili Stranka slobode i pravde, odnosno poslanički klub Ujedinjeni, koalicija Nada i Narodna stranka.

Pošto se prvo izjašnjavao najveći poslanički klub, Ujedinjeni su izabrali spoljne poslove. Narodnoj stranci je pripala kultura i informisanje, a koaliciji "Moramo" ekologija. Tom prilikom nije bilo reči o kadrovskim rešenjima jer se na tim konsultativnim sastancima o tome ne razgovara i da je, kako tvrde u SSP-u, Stefan Jovanović izneo neistinu. Direktno.rs je kontaktirao članove nekoliko poslaničkih klubova koji su bili prisutni i svi su nam potvrdili da je Jovanovićeve tvrdnje ne odgovaraju istini.
Ali ono što će sasvim sigurno izazvati više pažnje, kada za nekoliko sati prođe tviter euforija, je činjenica da je Narodna stranka ovim pokazala da je očigledno protiv usklađivanja spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije. Do sada se taj stav nazirao u izjavama lidera Narodne stranke, a posle ovih reakcija je postalo jasno da će to biti i zvaničan stav narodnjaka.

Da li je na pomolu novo pregrupisavanje na srpskoj opozicionoj sceni videće se uskoro.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati