Politika

Direktno.rs

28. 06. 2022. 18:53 37

Vučić: Srbija mora u EU, ali i da sačuva samostalnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da "Srbija mora da ide u Evorpsku uniju" navodeći da je to "budućnost naše dece", ali i dodao da naša zemlja mora imati hrabrosti da pokaže da hoće da sačuva svoju samostalnost. On je večeras uručio vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u Palati Srbija.

Aleksandar Vučić je poručio da će Srbija čuvati svoja tradicionalna prijateljstva, ali i da će biti na evropskom putu.

- Moramo da idemo u Evorpu i da gledamo u Evropu da bismo imali budućnost za našu decu, ali moramo imati hrabrosti da im kažemo da hoćemo da sačuvamo svoju samostalnost i da imamo svoje mišljenje koje ne mora uvek da im se svidi - rekao je predsednik Srbije.

Govoreći o svom novom predstojećem predsedničkom mandatu, Vučić je istakao da ne postoji "veća čast nego da dvaput zaredom dobije u prvom krugu tako veliku podršku naroda".

- Ne postoji ni veća obaveza od te, posebno u teškim trenucima i vremenima - dodao je Vučić.

On je istakao da bez privlačenja investicija ne bi bilo snažnije Srbije.

Vučić se obratio i svim Srbima u regionu navodeći da niko "ne može da sruši srpsko jedinstvo".

- Imamo Vidovdan, praznik nad praznicima, koje će uvek da nas okuplja i na Vidovdan Srbi ne napadaju Srbe. Veliki narodi, poput nemačkog, čuvanjem jezika i kulture su uspeli da sačuvaju ono što je najvrednije za njih i mi Srbi to moramo da uradimo, ali na Vidovdan moramo da gledamo i ljude u našoj zemlji, našoj mađarskoj i bošnjačkoj braći, ali i druge, Rusine, Slovake, Hrvate, romsku braću... Jednako smo siromašni i jednako smo bogati u ovoj zemlji - rekao je Vučić na ceremoniji.

Predsednik Srbije je u Palati Srbija uručio vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, a na ceremoniji pored članova Vlade Srbije, prisustvovao je i državni vrh iz Republike Srpske.

- Vidovdan je najvažniji znak na našem nacionalnom nebu. On je putokaz za zvezde čiji sjaj pratimo... Za nas je Vidovdan najprecizniji način merenja vremena - rekao je Vučić tokom obraćanja dobitnicima odlikovanja.

On je istakao da Vidovdan treba da bude "simbol koji treba da nas natera da stvaramo nove simbole".

Među dobitnicima odlikovanja su bivši premijer Japana Šinzo Abe, novinarka Ljiljana Smajlović, holivudski glumac Rejf Fajns, zatim Andrea Bočeli, pevačica Mariza, srpski glumac Mlioš Biković, zatim selektori fudbalske i košarkaške reprezentacije Dragan Stojković Piksi i Svetislav Pešić, akademik Vasilije Krestić, reditelj Egon Savin, dečije pozorište u Subotici, gimnazija u Čačku...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati