Politika

Direktno.rs

18. 06. 2022. 10:51 2

Sramotno razvlačenje izbornog procesa

Činjenica da izbori započeti 3. aprila ove godine nisu završeni ni dva i po meseca nakon izbornog dana sramoti izborni proces, političke aktere u njemu, a posebno građane Srbije koji se teraju u apstinenciju jer im se na ovaj način sugeriše da će izbori biti okončani tek ako i kada to režim odluči - piše u saopštenju Pokreta za preokret.

Dalje se navodi:

Juče je Republička izborna komisija, nakon odluke Upravnog suda ponovo raspisala izbore u Velikom Trnovcu. Ovo je još jedan u nizu dokaza da režim SNS-a nije u stanju, niti ima volje da organizuje imalo slobodne i poštene izbore, a uz to se na najgori način izruguje tom istom procesu. Umesto da država dobije koliko toliko reprezentativno zakonodavno telo, u Narodnoj skupštini još uvek sede „poslanici“ koji su na ta mesta došli kroz nelegitimne izbore, koje je veći deo opozicije bojkotovao. U vreme jedne od najvećih kriza posle Drugog svetskog rata, Republika Srbija nema ni funkcionalnu Skupštinu ni Vladu. Jedinu odgovornost za ovakvo stanje snosi SNS.

Pozivamo sve opozicione subjekte da se umesto optužbi na račun drugih opozicionih subjekata fokusiraju na ovakvo stanje, koje nas udaljava od evropskih vrednosti i Evropske unije, a pre svega od pravne države i parlamentarne demokratije. Takođe pozivamo domaće i strane medije da svoju pažnju posvete činjenici da se u Srbiji trenutno dešava neviđena opstrukcija volje građana, makar ona bila realizovana na neslobodnim izborima i uz medijski mrak. Pozivamo demokratski opredeljene građane da traže zaštitu svoje izborne volje - stoji na kraju saopštenja Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati