Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

16. 06. 2022. 19:13 52

Lavrov: Čudna izjava Zorane! Ona mu odgovorila da "nije laik"

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nazvao je veoma čudnom izjavu potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Srbije Zorane Mihajlović. Da podsetimo, ona je rekla da bi "njegova poseta Beogradu zakomplikovala situaciju u Srbiji" i da je "dobro što odložena".

- Potpredsednica Vlade, gospođa Mihajlović, dala je veoma čudnu izjavu da nisu hteli da me vide u Beogradu, kao da sam se ja sam pozvao. Ona je dalje rekla da ako Lavrov kaže da je prijatelj Srbije, nije trebalo ni da pomisli da dolazi kod nas kada smo pod pritiskom da uvedemo sankcije Rusiji - rekao je Lavrov u intervjuu za NTV, prenosi Sputnjik.

- Ako si prijatelj, nemoj da dolaziš kod nas, jer će tvoja poseta iritirati Zapad, i to je sve - objasnio je Lavrov logiku ministarke Mihajlović.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je uverena da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov "isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila bilo koja njena izjava, pa i ona vezana za njegovu otkazanu posetu Srbiji".

Mihajlović je u pisanoj izjavi navela da "ne zna šta je čudno u činjenici da se Srbija, kao evropska zemlja, nalazi pod velikim pritiskom Evrope i čitavog Zapada samo zato što je jedina zemlja Evrope koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i ruskim zvaničnicima".

- Srbija je pod pritiskom Evropske unije i čitavog Zapada ne zato što je nešto loše uradila, već naprotiv, zato što kao prijatelj pruža ovu vrstu podrške Rusiji, zemlji koja je ugrozila teritorijalni integritet jedne druge suverene zemlje - Ukrajine. Samo politički laik ne vidi da u ovim okolnostima poseta jednog od najviših funkcionera Rusije, našeg prijatelja, Srbiji ništa dobro ne bi donela, a znam da šef ruske diplomatije nikako nije politički laik - izjavila je Mihajlović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 52

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati