Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

19. 05. 2022. 16:32 5

Vučić: Srbija je povezana sa Evropskom unijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel obišli su Naučno-tehnološki park na Zvezdari u Beogradu. Vučić je izjavio da ništa oko tog parka ne bi moglo da se uradi bez podrške Evropske unije.

- Vidimo koliko smo prožeti vezama, zadacima i uspesima sa Evropskom unijom. Danas imamo 120 kompanija, a Naučno-tehnološki park u Nišu je čak i lepši nego ovaj u Beogradu - rekao je Vučić.

On je rekao da će Srbija još više novca ulagati u projekte.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je u Beogradu da "Srbija nije samo partner, već i prijatelj Evropske unije".

Pošto je sa najvišim srpskim zvaničnicima obišao Naučno-tehnološki park na Zvezdari, Mišel je novinarima rekao da ta ustanova pokazuje da Srbija i EU "imaju zajedničku budućnost".

- Vi niste samo partner, vi ste prijatelj. Ja sam ovde ne samo da bih posetio srpske firme, već zato što ove srpske firme jesu deo naše zajedničke budućnosti. Želimo da iskoristimo izazove današnjice, digitalnu transformaciju i klimatske promene, kao prilike da podržimo dalji ekonomski razvoj - kazao je Mišel.

Naveo je da je proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji "od fundamentalnog značaja za zajedničku budućnost" dve strane.

Uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Mišel je rekao da je "uveren da će danas preduzeti korake u pravom smeru".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati