Politika

Direktno.rs

25. 03. 2022. 11:13 11

Vučićevu predstavu od 30 miliona evra platiće građani

To što će država Srbija morati da plati Miškoviću 30 miliona evra odštete, jeste nauk šta se desi kada "najbolji student prava u istoriji Srbije" pokušava da bude i policajac i tužilac i sudija. Nažalost, tu svoju igrariju tešku 30 miliona evra, neće "pravnik" Aleksandar Vučić platiti iz svog džepa, nego iz džepova svih građana Srbije - saopštio je pokret "1 od 5 miliona", povodom presude po kojoj će država Srbija morati Miškoviću da isplati 30 miliona evra odštete.

"Podsetimo da je na predstavi zvanoj "Hapšenje Miškovića" i "Rat tajkunskoj mafiji" Vučić izgradio svoj rejting te 2012. godine. Cenu tog njegovog predizbornog dizanja rejtinga, građani Srbije plaćaju danas, i to čak 30 miliona evra. Još gore, cenu nepoznavanja prava "najboljeg studenta prava", plaćaju građani Srbije mnogo više od tih 30 miliona.

Tako je pretprošle godine Srbija na ime kazni i penala morala da plati 190 miliona evra, što je četiri puta veći iznos od budžeta Ministarstva za zaštitu životne sredine! I to dok se Srbija davi u zagađenju! Slično je i u prethodnoj godini, a u tekućoj je planiran još veći iznos za kazne i penale, verovatno zato što je unapred zaračunata i suma od 30 miliona evra odštete Miškoviću", istakli su iz pokreta "1 od 5 miliona".

Kako napominju u ovom pokretu, zbirno, za poslednjih deset godina, čak milijardu evra je bačeno na kazne i penale zbog sudskih sporova koje je izgubio "najbolji student prava". 

"Svaki građanin ove zemlje moraće da izvuče novčanik i plati to što nam neznalice vode državu. Pokret "1 od 5 miliona" poziva građane da ne dozvole dalje rasipanje naših para. Neznalice u trci za rejtingom su nam za deceniju ojadili državu, istanjili novčanike i ceh svojih igranki nama ispostavljaju kroz veće poreze, veće akcize, veće cene. Ajmo ljudi da 3. aprila stavimo tačku na to!", pozivaju iz pokreta "1 od 5 miliona".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati