Politika

Direktno.rs

25. 01. 2022. 15:33 3

"Ponoš bi bio dobar predsednik Srbije"

"Pokret Novi 6. oktobar načelno podržava stav Glavnog odbora Stranke slobode i pravde da predloži partnerima iz opozicije generala Zdravka Ponoša kao zajedničkog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima", navodi se u saopštenju ovog pokreta.

- Zdravko Ponoš je bio načelnik Generalštaba Vojske Srbije, pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije, šef kabineta predsednika Generalne skupštine Organizacije Ujednijenih nacija, školovao se u bivšoj Jugoslaviji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Švajcarskoj, što mu sve obezbeđuje odgovarajuće međunarodno vojno, diplomatsko i opštepolitičko iskustvo. Učesnik je rata 1999. godine, tokom kog je Srbija bila bombardovana - navodi pokret Novi 6. oktobar.

Predsednik pokreta Novi 6. oktobar, profesor Vojin Rakić, za N1 je prokomentarisao stav Pokreta.

- Stručne i političke kompetencije, karakterne osobine i opšti utisak koji ostavlja, preporučuju Zdravka Ponoša da bude predsednik Srbije. Ovo mišljenje o Ponošu kao kandidatu koga cenim kao najpogodnijeg za poziciju predsednika Srbije izneo sam još u decembru 2020. godine i nekoliko puta ga javno ponovio u poslednjih više od godinu dana. Za nas po tom pitanju odavno dileme nema - istakao je Vojin Rakić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati