Politika

Direktno.rs

18. 01. 2022. 16:56 28

"Ružić da pokaže svoju diplomu sa Medicinskog fakulteta"

Demokratska stranka zahteva od ministra Ružića da objasni gde je završio Medicinski fakultet i gde je specijalizirao pedijatriju. Samo u slučaju da poseduje odgovarajuće medicinsko znanje, njegova odluka da se suprotstavi mišljenju Udruženja pedijatara Srbije, može da ima opravdanje - kažu iz Demokratske stranke.

- Udruženje pedijatara je tražilo od ministarstva prosvete da odloži početak drugog polugodišta ili da se nastavi drži onlajn naredne dve nedelje, jer se očekuje ogroman porast broja zaraženih i značajan broj hospitalizovane dece upravo školskog uzrasta.

Ministar taj zahtev ignoriše i najavljuje početak drugog polugodišta u učonici. Čak se i u Vojvodini gde je prošle nedelje nastava počela onlajn - prešlo na kombinovani model. To u praks iznači da svakog dana polovina učenika ima normalnu nastavu, dok druga polovina - nema nastavu uopšte. U danima kada Srbija beleži rekordne brojeve novozaraženih, ministar u školama relaksira mere. 

Kako je uopšte moguće da on kao pravnik bolje poznaje medicinu od lekara, kada odluke donosi u suprotnosti sa onim što strukas avetuje? Nije prvi put da politika bude ispred struke, ali je veoma opasno kada se radi o zdravlju naše dece - zaključio je Milan Jevtić, član Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati