Politika

Direktno.rs

06. 12. 2021. 16:04 14

Matija Bećković podržao koaliciju NADA

Srpska koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 25 udruženja građana boravila je u Novom Sadu sa akademikom Matijom Bećkovićem, koji je podržao ovu koaliciju, i ukazala na potrebu otvaranja pitanja oblika vladavine u Srbiji, navodi se u saopštenju.

- Izuzetno nam je važna podrška akademika Matije Bećkovića u našoj borbi za otvaranje pitanja oblika vladavine i državnog uređenja Srbije, da li će ostati republika ili se obnoviti kao kraljevina. Ovo je izuzetno važno pitanje za naše nacionalno utemeljenje i o njemu građani treba da se izjasne kada dođe vreme za to - izjavio je kandidat za predsednika Srbije ispred Srpske koalicije NADA i predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

- Srbija je bila monarhija od svog nastanka, pa sve do 1945. godine, kada je nasilno i protivpravno ukinuta. Danas bi Srbija bila ustavna, parlamentarna kraljevina, kakve su sve evropske monarhije sa kraljem koji nema realnu vlast, nego je samo simbol nacionalnog jedinstva i kontinuiteta države i nacije - izjavio je potpredsednik POKS, Vojislav Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati