Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

05. 12. 2021. 20:21 2

"Država prestala da postoji kad je poslala batinaše na narod"

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić ocenila je danas da je država prestala da postoji kada je vlast poslala batinaše na građane koji su se pobunili zbog zakona o referendumu i eksproprijaciji, kao i projekta kompanije "Rio Tinto".

Kako se navodi u saopštenju organizacije Novi optimizam, Rakić je na protestnom okupljanju "Koja je tvoja crvena linija?" te organizacije u Zrenjaninu kazala da je vlast "privremeno povukla svoje batinaške falange, ali je spremna da to ponovo uradi".

- Svi zahtevi ostaju isti, da se sporni zakoni o referendumu i narodnoj inicijativi i eksproprijaciji povuku, da se Srbija zaštiti od investicija koje narušavaju njena prirodna dobra. Sada pridodajemo još jedan, da se uhapse nasilnici koji su nasrnuli na gradjane prošlog vikenda i tukli ih - rekla je Rakić.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je da se Srbija nalazi u fazi "teške bolesti, kao i njen predsednik, koji ubeđuje građane da nisu videli ni doživeli državno nasilje".

- Nećemo Rio Tinto, nećemo nikoga. Nećemo da Srbija bude kolonija, ni istoka, ni zapada. Ne trebaju nam prljave tehnologije u našoj zemlji, ni takvi investitori koje suvim zlatom plaćamo, poput Linglonga koji je na ruke dobio 100 miliona evra. Nećemo da od Srbije naprave mesto odakle će ljudi morati da beže - istakla je Rašković Ivić.

Potpredsednica zrenjaninskog odbora Stranke slobode i pravde Sonja Pernat, koja je bila uhapšena prošlog vikenda u Zrenjaninu nakon protesta, pozvala je policiju da otkrije i uhapsi "kapuljaše koji su tukli građane, a za koje građani tvrde da su ih prepoznali i da su iz Zrenjanina".

Protestna tribina održana je ispred Kulturnog centra u Zrenjaninu po kiši, jer je, kako se navodi u saopštenju, ta institucija odbila da iznajmi prostor Branislavu Grubačkom za održavanje te tribine, zbog čega je on dobio podršku građana, aktivista i političkih stranaka da se skup održi na otvorenom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati