Politika

Direktno.rs

30. 11. 2021. 15:32 1

Vučić ekonomske požare gasi populističkim merama

"Da je režim Aleksandra Vučića navikao da gasi ekonomske požare isključivo jednokratnim populističkim merama, vidimo i po poslednjoj odluci Vlade Republike Srbije da se na 60 dana zamrznu cene osnovnih životnih namirnica kao što su šećer, brašno, suncokretovo ulje, svinjsko meso i mleko", istakao je Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

U saopštenju Bulatovića, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Odluka da se stopira rast cena prehrambenih proizvoda koje nekontrolisano rastu u poslednjih nekoliko meseci zakasnela je, došavši u trenutku kada su uveliko premašene realne vrednosti tih proizvoda. Zašto ova mera nije usledila nakon letnje suše, zbog koje je poljoprivreda u našoj zemlji pretrpela ogromne manjkove i štetu? Zašto ranije nije donet set mera kojim bi cene u maloprodaji ostale na realnom nivou?
Jasno je da je ova odluka doneta u trenutku kada narod svakodnevno iskazuje nezadovoljstvo uličnim protestima i kada je ostalo svega četiri meseca do izbora. Ono što u ime svih poljoprivrednika Srbije pitam, šta će biti nakon tih 60 dana?

Ova zemlja gotovo da više i ne poseduje stočni fond. Razne vrste mesa, voća, povrća i drugih namirnica se uvoze, pa se zbog toga poljoprivredni proizvođači iz cele zemlje suočavaju sa sve većim troškovima i problemima zbog nemogućnosti da svoju robu plasiraju na domaće tržište.
Iz svega navedenog, proizilazi zaključak da je smena ovog pogubnog režima na predstojećim izborima imperativ, jer u protivnom postoji rizik da naša zemlja bude bespovratno uništena. Podizanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru, garantovanje otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom, gorivo bez akciza za poljoprivrednike, planska obnova stočnog fonda, zabrana prodaje plodne zemlje strancima, samo su neke od mera kojima ćemo odmah nakon izbora započeti hitno oživljavanje poljoprivrede“, zaključio je Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke slobode i pravde i predsednik Resornog odbora za poljoprivredu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati