Politika

Direktno.rs

27. 11. 2021. 15:55 6

"Nakon izbora svi zakoni negativni po Srbiju i njene građane biće poništeni"

Niš je dočekao da posle svakog jačeg pljuska pliva u fekalnim vodama, jer je vlasti bitnije sve drugo i obezbeđivanje glasova partijskim zapošljavanjem - objasnila je danas u Nišu pred velikim brojem okupljenih predsednica Stranke slobode i pravde u ovom gradu Jelena Milošević. Ukazujući na sve štetne odluke gradske naprednjačke vlasti, ona je predstavila "Plan za dan posle za Niš", koji garantuje pravdu i dobar život.

Dragan Đilas je brojnim Nišlijama predstavio Plan za Dan posle Stranke slobode i pravde i izjavio:

- Ujedinili smo se i izabrali najhrabriju među nama - Mariniku Tepić i svi ćemo stati iza nje. Mi se nismo ujedinili i naš poziv napravili otvorenim za sve koji ne žele više da trpe ovo zlo samo zbog toga da bismo izašli na izbore, postali poslanici i dobili plate. Ne. Mi smo se ujedinili da bismo izašli na izbore i pobedili.

On je dodao da bez obzira na tešku situaciju u Srbiji, građane treba da veseli činjenica da će ovo zlo trajati još samo četiri meseca, a da ćemo onda, svi zajedno sa građanima, vratiti pravdu kroz niz zakona koji Stranka slobode i pravde ima u svom planu, a od kojih je najvažniji onaj o lustraciji. 

„Apsolutno smo sigurni da većina građana ne podržava ovu vlast, a to će se i pokazati nakon 3. aprila.“ – zaključio je Đilas uz garanciju da će nakon izbora svi zakoni negativni po Srbiju i njene građane biti poništeni. 

Prisutnima se obratila i Marinika Tepić izražavajući zadovoljstvo što Nišlije dolaze na štandove Stranke slobode i pravde bez prisile, „jedne crvene“ i paketa ulja i brašna, već slobodnom voljom. 

- Borićemo se da izborni dan bude jedan svečani dan, kada će svako slobodno odlaziti na biračko mesto, bez pritisaka, ucena i batinaša okolo iskazati svoju slobodnu volju i da to veče slavimo pobedu. Želim da se izborimo za takvu atmosferu u kojoj će čuvanje glasova, izbornih kutija, biti pitanje prestiža i časti, kao i za septembarske izbore 2000. godine, kada su lekari, profesori, advokati, aktivisti stajali u redu da se prijave za čuvanje volje naroda i slobode.

Kao prva žena nosilac zajedničke parlamentarne liste opozicije, Marinika Tepić je dodala:

- Čast mi je, ovo je priznanje za sve što sam do sada radila, ali i velika obaveza i odgovornost pred građanima, jer imamo još žena u politici i to na najvišim državnim funkcijama, ali one su samo broj za kvotu, dok su suštinski samo lutke na koncu Aleksandra Vučića, rekla je Tepić i dodala:

- Niš ima gradonačelnicu. Srbija ima premijerku. Imamo nikada više ministarki i to na papiru deluje fenomenalno, ali u životu je tragično. One su samo lutke na koncu Aleksandra Vučića, koje zbog svoje pomahnitalosti postaju veći i gori Vučić od Vučića. Biti premijerka Srbije kakva je Brnabić danas je poniženje za bilo koje biće koje je u stanju da se samostalno potpiše. Mi da se valjamo u blatu sa onima koji su generatori tog blata - nećemo. 

Zaključila je i da je cilj Stranke slobode i pravde, ali i cele opozicije, promovisanje plana i zakona koji bi u Srbiju vratili pravdu, a aktuelnim vlastima poručila da se niko neće izvući. 

- Naš cilj je vraćanje pravih vrednosti u Srbiju, jer su u prethodnih devet godina oni sve te vrednosti okrenuli na glavce. Od korupcije i kriminala ne možemo da živimo normalno. Zato je neophodno da sprovedemo lustracioni zakon i da svi oni koji su se ogrešili o ljudska prava, izborna prava, prava radnika, pravo na slobodno informisanje, nikada više neće moći ni da se kandiduju. Srbija je paralisana, privatizovana, zagađena, zatrovana i prezadužena. Zato je ovo odsudna bitka za našu državu. Zato idemo do kraja, do pobede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati