Politika

Direktno.rs

25. 11. 2021. 14:13 0

"Mladima je potrebna ozbiljna država s planom, ne prazna obećanja"

Portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar izjavila je danas kako su najavljene mere populacione politike sramne i kako je već sada apsolutno jasno da neće doprineti povećanju broja žena i muškaraca koji će se odlučiti na zasnivanje porodice. Osudila je iskorišćavanje ovako važne teme u izbornoj kampanji i naglasila kako je ovo samo još jedan pokazatelj kako režim posmatra mlade, a pre svega žene, u Srbiji. Cilj je, tvrdi portparolka demokrata, samo da se stvori slika da država nešto radi, da se obeća što više novca, a uloži što manje, dok o rezultatima i neispunjenim obećanjima niko i ne brine.

- Pre samo nekoliko meseci, predsednik Srpske napredne stranke obećavao je da će davanje za prvo dete biti 5.000 evra i čak i tada su žene poslale jasnu poruku da postoje brojni, drugi problemi koje država treba i mora da rešava kako bi podstakla žene da se osete dovoljno sigurno da u Srbiji rode prvo dete i da novac nije rešenje. Sada, kada je u kampanji predsednik SNS-a maltene prepolovio tu cifru, možemo samo još jednom da pošaljemo istu poruku - da bez države u kojoj možemo da se oslonimo na institucije, gde su zaštićene i preduzetnice, i frilenserke, i one sa sigurnim poslom i one kojima posao visi o koncu, i one koje ne rade u ovom trenutku, neće doći do promena. Nama su potrebne ozbiljne mere i ozbiljna država kao partner, a ne sramni slogani, prazna obećanja u okviru funkcionerske kampanje i nerešene afere režima ogrezlog u korupciji - izjavila je Alisa Kockar.

Portparolka demokrata nije želela detaljnije da komentariše druge najavljene mere u vezi sa studiranjem jer je, prema njenim rečima, Srpska napredna stranka odavno već pokazala koliko brine o obrazovanju i zapošljavanju mladih, kao i koliko vrede obećanja Aleksandra Vučića, i da to jasno pokazuju čak i poprilično upitni podaci Nacionalne službe za zapošljavanje o broju nezaposlenih mladih ljudi u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati