Politika

Direktno.rs

22. 11. 2021. 10:19 13

Za ove Vučićeve ljude niko nikada nije glasao (I deo)

Do izbora ostalo je još nešto više od pet meseci, a i ovoga puta, kao i svaki put do sada, Aleksandar Vučić će pokušati da preko svog imena proturi građanima kukavičja jaja u vidu svojih najbližih saradnika. Predsednik Srbije je uz pomoć državnih resursa, režimskih medija i vojske podanika napravio propagandnu mašineriju koja je mnoge građane ubedila u njegovu "superiornost i nadmoć nad političkim protivnicima". Oko sebe je okupio najvernije i najnesposobnije kadrove, kako mu imidž "apsolutnog suverenog" ne bi bio ugrožen. Većina građana, u koje spadaju i članovi SNS, svesni su kakve kadrove Vučić ima, pa zbog toga on ih nikada ne gura u prvi plan na izborima, već vuče za sobom. Potrebno je da obmanutni građani znaju da je glas za Vučića, zapravo glas za sve one koji degradiraju Srbiju gotovo deceniju.

Glas za Vučić glas je i za Jasminu Vasović, predsednicu Vrhovnog kasacionog suda, koja je zajedno sa kolegama oslobodila optužbi kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta za šverc cigareta. Takođe, bila je članica veća koje je pravosnažno oslobodilo optužbi i Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića kojima se sudilo da su učestvovali u krađi kamiona uzetih na lizing.

Glasom za Vučića, glasaćete i za njegovu drugaricu Vasović, koja će nastaviti da radi u interesu moćnika, a ne pravde. S obzirom na činjenicu da se spekuliše kako će upravo ona biti nova ministarka pravde, jasno je u kakvom je stanju naša država.

Na listi najnesposobnijih i najbezobzirnijih Vučićevih kadrova svakako među prvima je i premijerka Ana Brnabić. Takozvana tehnokrata koja je na mesto premijerke došla kao nestranačka ličnost i najavila digitalizaciju Srbije, dokazala je skandaloznim ponašanjem i napadima na političke protivnike. Brnabićka nije izbor naroda, već isključivo Aleksandra Vučića. Nastupima, besmislicama koje svakodnevno izgovara, "gašenjem mozga" koje joj se neretko dešava, osoba koja se o ničemu ne pita je svima pokazala da nije dostojna ni najminornije funkcije u državnom sistemu, a kamoli funkcije predsednika vlade.

Lista onih koji se provlače zahvaljujući pokornosti Vučiću ne bi bila potpuna da na njoj nije i ministar policije Aleksandar Vulin. Osim što je bez imalo blama govorio kako je za stan koji košta preko 200.000 novac dobio od ženine tetke iz Kanade, Minpuki je imao i mnogobrojne druge ispade. Radikalskom retorikom ovaj lažni soacijalista i borac za radnička prava posvađao nas je sa skoro celim komšilukom, a sam je izbegao služenje vojnog roka, da bi kasnije lečio svoje komplekse tako što je otišao 15 dana u vojsku.

Kada zaokružite na glasačkom listiću Aleksandra Vučića zaokružili ste i članove dinastije Krkobabić, na čijem čelu je danas Milan Krkobabić, a naslednik mu je sin Stefan. Oni su ti koji su širu i užu rodbinu ušuškali u državne jaslice, a penzionerima oteli penzije, zajedno sa Vućićem. Neverovatan paradoks je činjenica da je Partija ujedinjenih penzionera Srbije otela penzije onima za čija se prava kao bori.

Glasajući za Vučića glasate i za jagodinskog šerifa Dragana Markovića Palmu i čitavu njegovu konstrukciju ličnosti. Glasate za čoveka koga su optužili za obljubivanje mladih devojaka (za neke se sumnja da su bile maloletne), za čoveka koji je organizovao bunga-bunga žurke u Jagodini, dok se predstavlja kao porodičan i tradicionalan čovek, za onoga koji ne zna kad su rođeni Betoven i Šopen, pa žali što mu "nisu svirali jer je bio mali kad su bili popularni". Kada se uzme u obzir i to da se spekuliše kako će Palma utopiti svoju Jedinstvenu Srbiju u SNS, jasno je kakve ljude Vučić želi oko sebe.

Ovakve ljude Vučić protura ispod žita, jer zna da sami ne bi imali ni glasove sopstvene rodbine. Takvi mu trebaju, jer i seoski mačor deluje kao tigar kada oko sebe okupi miševe...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati