Politika

Direktno.rs

19. 11. 2021. 19:32 12

SNS PAJACI Mrtva trka Ane Brnabić i Tome Mone

Najnovija izjava ministra Tomislava Momirovića da vijetnamski radnici u "Linglongu" imaju plate 900 evra, ali štede, kao i potpuna blokada mozga premijerke Ane Brnabić uživo u emisiji usred pljuvačinje o, naravno, Draganu Đilasu, još jedan su u moru dokaza kakvi "intelektualci" vode našu zemlju. Mrtva je trka između Brnabićke i Tome Mone ko daje besmislenije i nebuloznije izjave.

- Njihova prosečna plata je 900 evra i ako oni nju koriste tako da uštede i da najveći deo novca vrate svojim porodicama, mi kao država teško možemo da se izborimo sa tim problemom. Ja se pitam zašto ti ljudi ne iskoriste taj novac da obezbede sebi dostojanstveniji život ovde - rekao je ministar Momirović o vijetnamskim radnicima, gostujući na RTV Vojvodina.

S druge strane, premijerka Brnabić gostovala je na B92, gde je u toku ustaljenog monologa o tome kako je Đilas lopov i kriv za sve, i doživela potpunu blokadu mozga koja je trajala desetak sekundi.

Brnabić i Momirović su najlojalniji kadrovi Aleksandru Vučiću, a svoju "stručnost" pokazali su tako što im je gotovo svaki javni nastup ispraćen nekom nebulozom i besmislicom.

- Antifašizam i antisemitizam su ugrađeni u temlje Srbije. Nikada ne smemo zaboraviti herojstvo onih koji su svojom žrtvom u borbama protiv okupatora stvarali zemlju u kojoj danas živimo - napisao je nedavno Momirović na Instagramu i time direktno uvredio sve pripadnike jevrejske zajednice u Srbiji, jer ne zna šta znači antisemitizam.

Pre nekoliko dana Brnabićkina izjava o kovid bolnicama postala je hit na društvenim mrežama.

- Dakle, u prvih godinu dana rada Vlade tri kovid bolnice. Ako pomislite da u nekom prethodnom periodu, u deset godina… nije otvorena nijedna kovid bolnica, rekla bih da smo samo ovo radili, pa smo uradili mnogo sa te tri bolnice - istakla je premijerka, zaboravivši da je kovid u Srbiji nešto više od godinu i po.

Da premijerka nije jedina koja ima blokade mozga, govori i slučaj od pre nekoliko meseci kada ministar Momirović nije uspeo da odgovori na jednostavno pitanje novinarke da li je rađena studija isplativosti projekta, te mu je u pomoć skočila pomoćnica i odgovorila na pitanje.

Brnabićka osim što će biti upamćena kao najveći sluga i branitelj nakaradnog naprednjačkog režima, ostaće u kolektivnom sećanju kao neko ko zaista ne zna šta govori. Tako je pričala da su plate pre SNS bile 100 odsto manje, zatim čuvena priča "krenem na Infektivnu kliniku i udari me autobus", izmišljanje novih pojmova "cirkulacija mozgova" i "mentalna detonacija" koji su samo njoj jasni...

I Toma Mona je dokazao da može parirati Brnabićki kad su u pitanju besmislene izjave. Izjednačio je Veljka Belivuka i glumca Dragana Bjelogrlića, istakao da kada kompanija kao što je Rio Tinto dođe u Srbiju - to znači da neće više biti rata, poredio Vučića sa kraljem Aleksandrom i govorio da je bolji od Tita i tako dalje...

I Toma Mona i Brnabićka su dokaz da Vučić ne može da smisli inteligentne ljude pored sebe, pa na najvažnije državne funkcije postavlja pajace kojima se cela Srbija, ali i svet smeju.

Ne razumemo da razumemo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati