Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

14. 11. 2021. 14:44 16

Zukorlićev sin izabran za predsednika stranke

U prostorijama Stranke pravde i pomirenja (SPP) održana je sednica proširenog sastava Predsedništva, na kojoj je kao jedinstveni predlog i jednoglasnom odlukom za v.d. predsednika SPP imenovan Usame Zukorlić, sin preminulog bivšeg muftije i predsednika ove stranke efendije Muamera Zukorlića.

Nakon održane sednice potpredsednik SPP Jahja Fehratović saopštio je ovu odluku Predsedništva, a prisutnima se obratio i novoizabrani v.d. predsednik Usame Zukorlić.

- U ime Boga Svemogućeg, zahvaljujem se na imenovanju na mestu vršioca dužnosti predsednika Stranke pravde i pomirenja. Pitam se da li je ikom danas teže na Balkanu i Evropi od nas? Pred vama je Usame Zukorlić, koji nije muftija, ali koji jeste prvi među jednakima i stražar muftijinog puta - rekao je na početku svog obraćanja Usama Zukorlić.

On je rekao da je bivši muftija Zukorlić iza njih ostavio mnogobrojne vakufe, ustanove i projekte koje ne mogu ni da nabroje. Poručio je svojim članovima i simpatizerima da nemaju razloga za brigu jer je njegov otac stavio institucije i timove, ljude kojima je verovao i koji su sposobni da ih vode. On je naglasio da je najveći cilj jedinstvena Islamska zajednica sa duhovnim centrom u Sarajevu u matici Bosni i Hercegovini.

- Mi imamo kao stranka potpisan sporazum s vladajućom partijom. Želim naglasiti da ćemo se kao stranka pobrinuti da se ispoštuje svaki član i ono što je naš vođa ostavio u amanet da se sprovede do kraja. Za muftijom nisu plakali samo Bošnjaci, plakali su i pripadnici srpskog naroda i on njima danas nedostaje - rekao je Usama.

Zukorlić je takođe rekao da je Sandžak raskrsnica Balkana i da oni iz tog razloga žele imati dobre odnose sa svim narodima na Balkanu. On je naveo je rekao da želi podršku Republike Turske i naglasio da su Bošnjaci i Turci braća i iz toga razloga trebaju jedni druge pomagati i suštinski biti jedni uz druge.

Zukorlić je takođe rekao da želi i podršku Brisela i Vašingtona, jer su Bošnjaci u Srbiji mali narod i naveo da Bošnjaci žele sigurnost i bezbednost i da životni prostor ne raskršću granica ne bude barijera u razvoju ovog kraja.

Na kraju svog obraćanja, on je dodao da veruje da bi on volio jednu stvar, jedan emanet koji želi da svi zajedno prihvatimo i prenesemo do svakog čoveka.

- Razmislimo, ima li jedna osoba u našem životu s kojom nismo u dobro odnosu i da idemo do te osobe, uzmimo je za ruku, zagrlimo je i oprostimo jedni drugima i dovedimo je ovde u Stranku pravde i pomirenja gde ćemo svi zajedno da se borimo za ostvarenje Muftijinog sna - kazao je Usama Zukorlić u svom prvom obraćanju javnosti s pozicije predsednika Stranke pravde i pomirenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati