Politika

Direktno.rs

02. 11. 2021. 11:05 5

"Bajatović da podnese ostavku zbog gasne krize"

Koalicija NADA, koju čine DSS, POKS i 25 udruženja građana, pozvala je Vladu Srbije da u prioritete uvrsti povećanje kapaciteta dnevne proizvodnje gasa skladišta u Banatskom Dvoru, ali je i pozvala direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića da podnese ostavku zbog jučerašnje gasne krize.

- Moramo prestati sa politikom samohvalisanja da smo u svemu najbolji kao država i prihvatiti realnost. Najbolji primer je od juče kada je obustavljena isporuka ruskog gasa iz Bugarske u Srbiju zbog havarije, a mi jedini od zemlja u okruženju nismo bili u stanju da iz sopstvenih zaliha podmirimo potrebe za gasom minuta jedan dan. Da Mađari nisu mogli ili nisu hteli da nam izvezu potrebnu količinu gasa, milioni građana bi ostali bez grejanja i raspao bi se naš sistem proizvodnje električne energije - izjavio je kandidat za predsednika Srbije i predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

Predsednik POKS Žika Gojković pitao je zašto Srbijagas nije povećao kapacitet jedinog skladišta.

- Izgradnja većeg kapaciteta dnevne proizvodnje gasa iz Banatskog Dvora mora biti apsolutni prioritet države, ako želimo ubuduće da izbegnemo situaciju od juče. Naša proizvodnja tek pet miliona kubika gasa dnevno, samo je polovina od dnevne potrebe u Srbiji. Ključno je pitanje zbog čega Srbijagas nije do sada, sve ove godine, povećala kapacitet ovog jedinog skladišta i zbog čega direktor Bajatović ne snosi nikakvu odgovornost zbog toga - istakao je Gojković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati