Politika

[ Izvor: N1 ]

01. 11. 2021. 12:16 5

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije izlazi na izbore

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije saopštila je da je donela odluku na Predsedništvu stranke da izlazi u prirodnoj zelenoj koaliciji ili samostalno na parlamentarne, predsedničke i beogradske izbore koji su zakazani za 3. april 2022. godine.

Kako se navodi u saopštenju, "ovu odluku Saveza 90/Zelenih Srbije su podržale Zelena stranka, Zeleni Srbije, Zeleni presek, Ekološki ustanak Srbije i još mnogo drugih ekoloških organizacija i javnih ličnosti, a zajednički cilj je smena vlasti".

- Savez 90/Zelenih Srbije spreman je za aprilske izbore. Imaćemo svoje kandidate za predsednika i premijera Srbije, kao i za gradonačelnika Beograda. Imamo rezultate iz Negotina i Mionice koje možemo da stavimo na sto i imamo program. Mi radimo. Ne obećavamo nedostižno. Iza nas ne stoje afere. Bavimo se rešavanjem konkretnih problema građana - kažu iz ove stranke.

"Zeleno" je politika koju će kandidati Saveza 90/Zelenih Srbije stranke zastupati.

- Zelene ideje i zaštita životne sredine, održiva politika, socijalna pravda, prosperitet i ravnomeran razvoj svih gradskih opština, zaštita klime, obrazovanje, digitalizacija, zdravlje, legalizacija kanabisa, zaštita penzija, ukidanje izvršitelja, porez za bogataše, povezivanje radnog staža, za majke sa četvoro dece penzija i stan, čista vožnja, zaštita potrošača, prioritet su nam u predstojećoj kampanji. Svom snagom za Evropu i srcem za pravdu. To je politika koju će kandidati Saveza 90/Zelenih Srbije stranke zastupati - navedeno je u pisanoj izjavi stranke Savez 90/Zelenih Srbije.

Savez 90/Zelenih Srbije u saopštenju je pozvao građane Srbije da podrže njihove ideje, "jer moramo obnoviti našu državu u kojoj će biti poštovana ljudska i socijalna prava, kao i prava svih drugih naroda koji zajedno sa nama žive".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati