Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

26. 10. 2021. 10:53 49

Demostat: U Beogradu za opoziciju 55%, za vlast 45% birača

Demostat je danas predstavio istraživanje koje je rađeno u Beogradu početkom oktobra meseca. Po tom istraživanju jasno je da je većina Beograđana nezadovoljna onim što su Beogradu uradili Vučić i Vesić i da bi, kada bi izbori bili u nedelju, glasali protiv vlasti. Prema Demostatu, u Beogradu bi u ovom trenutku glasalo oko 800.000 ljudi.

Za koaliciju SNS-SPS bi glasalo maksimum 45 odsto birača, odnosno njih oko 360.000.

Za koaliciju SSP-DS-NS-PSG bi glasalo 27% birača, odnosno oko 220.000 ljudi.

Koalicija zelenih stranaka oko Ne davimo Beograd bi osvojila 7 odsto ili malo preko 50.000 glasova. Takozvane stanke desne opozicije bi osvojile oko 100.000 glasova.

Preostalih 70-ak hiljada građana se izjasnilo za ostale stranke koje ne prelaze 1 odsto ili su rekli da su za opoziciju, ali ne znaju za koga.

Demostat nije saopštio pojedinačne rejtinge stranaka.

Što se tiče mogućnosti da se problemi koji najviše pogađaju Beograđane reše, tu se odnosi menjaju, jer skoro 40 odsto Beograđana ne veruje da bilo koja politička opcija može da reši probleme. Posredno gledajući njihove odgovore, istraživači Demostata su zaključili da se među onima koji su spremni da se izjasne i koji veruju da problemi mogu da se reše, odnos vlasti i opozicije je identičan - 31:31 odsto.

Iz svega navedenog jasno je da postoji velika šansa da SNS izgubi vlast u Beogradu. Aleksandar Šapić im nije doneo ništa i njegovi birači su se većinski okrenuli Stranci slobode i pravde ili su otišli u apstinenciju.

SPS će morati da ide na jednu listu, jer bez SPS-a Vučiću preti opasnost da zajednička lista opozicije bude veća od njegove liste, što bi on doživeo kao potpuni krah.

U narednih pet meseci je pred opozicijom zadatak da podigne izlaznost u glavnom gradu i pobedu učini što ubedljivijom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 49

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati