Politika

[ Izvor: Mediji ]

24. 10. 2021. 09:37 10

Dačić: Sporazumom o izbornim uslovima svi zadovoljni

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da su dokumentom o poboljšanju izbornih uslova do kojeg se došlo u pregovorima vlasti i opozicije bez posredovanja stranaca "uglavnom svi zadovoljni", i da očekuje da ga potpišu "predstavnici sedam najjačih stranaka ili koalicija" koje su učestvovale u tom dijalogu.

Dačić je za RTS izjavio da su tim dokumentom „definisana pravila“, a da ostaje da ga sledeće nedelje i formalno potpišu predstavnici opozicionih stranaka i koalicija koje su u pregovorima s vlašću učestvovale.

Prema njegovim rečima, nakon što dokument o poboljšanju izbornih uslova potpišu Dveri, Pokret obnove kraljevine Srbije, Dosta je bilo, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka, Zavetnici i Zdrava Srbija, koje su u ovim pregovorima učestvovale, on će biti ponuđen na potpisivanje i drugim strankama.

- Očekuje se da svi oni idu na izbore. Izbori su predviđeni da budu 3. aprila, to je stajalo u našim papirima (za pregovore). Juče su samo ponuđeni ustavni rokovi (za raspisivanje izbora). Oko 15. februara treba da se raspišu parlamentarni i izbori za Skupštinu grada Beograda. Ja ću raspisati predsedničke izbore u martu, 90 dana pre isteka mandata predsednika Republike - kazao je Dačić.

On je rekao da se vlast obavezala „da će sve sprovesti“ i iz dijaloga sa opozicijom uz posredovanje evroparlamentaraca, bez obzira što, kako je rekao, formacije lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i Narodne stranke Vuka Jeremića „neće da učestvuju u tome“, i da će na osnovu toga biti formirano nadzorno telo za medije koje treba da kontroliše zastupljenost opozicije u medijima u toku predizborne kampanje.

Dačić je dodao da su od opozicionih stranaka svoje predloge za jednog od šest članova nadzornog tela za medije sinoć dali Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića i koalicija POKS i DSS, a da je ponedeljak poslednji rok za dostavljanje predloga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati