Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

17. 10. 2021. 23:07 5

Izlazak na kosovske izbore je kapitulacija

Svaki izlazak na izbore na Kosovu pod ovim uslovima i u ovim okolnostima je priznavanje poraza i slabosti, jedna vrsta kapitalizacije i nastavak niza Vučićevih kapitulanskih poteza koji traju godinama, uveren je profesor BU u penziji Vladeta Janković. To je još jedan novi ustupak na tom putu koji mora da se jednog dana završi dizanjem ruku od Kosova, dodao je on.

- Razume se da je tu bilo i drugih razloga zašto je Srbima sa severa Kosova bilo važno da ostanu u tim institucijama, krajnje lukrativnih, ne samo zbog poslaničke plate nego pristupa institucijama, poznanstava, veza. Ima tu i nešto iza te političke fasade što je bliže nekim problematičnim poslovnim i sličnim kombinacijama koje zavise od održavanja tih veza - rekao je Janković u "Utisku nedelje".

On je rekao i da je pretnja MIG-ovima i tenkovima "bila samo još jedna u nizu Vučićevih predstava, potpuno neadekvatna reakcija jer prave opasnosti nije ni bilo dok god je tamo NATO-a i Kfora".

- Gledate to da grme ti MIG-ovi i tutnje tenkovi a sve se završava time što prelepljujete selotejpom zastavu i grb svoje zemlje  - rekao je Janković, ističući da je po njemu to osnova celog ovog događaja.

Prema mišljenju prof. Jankovića, ono što se dešavalo sa oduzimanjem tablicama na Jarinju je samo prvi čin, a ova tobož borba protiv šverca je drugi.

- Sad čekamo treći koji će doći - naveo je on.

Komentarišući veliku izlaznost Srba sa severa Kosova na današnjim lokalnim izborima, on smatra da i tamo vrlo mnogo njih zavisi egzistencijalno kao i u Srbiji.

- Jednostavno - mora se izaći - dodao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati