Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

17. 10. 2021. 22:37 9

SNS pobedila u Negotinu, Narodna stranka osvojila 13 odsto

Narodna stranka je u Negotinu, na osnovu prebrojanih glasova 42 biračka mesta od ukupno 72, osvojila 13,26 odsto glasova, SNS 72,33 odsto, SRS 1,79 odsto, DSS-POKS 2,46 odsto, Zdrava Srbija Milana Stamatovića 1,51 odsto, a Savez 90 zeleni Srbije 4,32 odsto, uz 4,3 odsto nevažećih listića, izjavio je danas potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

- Ponosni smo na rezultat koji smo ostvarili u nemogućim uslovima. Zabeleženi su neviđeni pritisci, uhapšeno je 10 predstavnika Narodne stranke, od kojih su dvoje članova Opštinske izborne komisije, i oni su onemogućeni da rade svoj posao iako su bili službena lica sa službenim legitimacijama - rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je na nekim biračkim mestima naprasno proglašena dezinfekcija i da su zato članovi biračkih odbora isterivani napolje, što je, kako je istakao, još jedan način da se omogući krađa izbora.

- Evidentirali smo sve nepravilnosti i podnećemo žalbe u roku od 24 sata - rekao je Aleksić.

- Neviđeno stvar se dogodila - Upravni sud nije prihvatio žalbu na što je OIK onemogućio nezavisnim posmatračima da posmatraju izbore, tako da je i pravosuđe upregnuto u izbornu krađu SNS-a - dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je Narodna stranka na biračkim mestima u Negotinu osvojila između 18 odsto i 20 odsto glasova, dok je SNS ostvario bolji rezultat u okolnim selima, gde je bilo manje kontrolora.  

- Dobro je što smo izašli na izbore u Negotinu, jer sada znamo šta bi moglo da nas čeka na izborima najavljenim za april 2022. godine, i izborni proces u Negotinu će uticati na odluku da li ćemo učestvovati na aprilskim izborima.

- Bilo bi bolje da je cela opozicija izašla na izbore u Negotinu, jer bismo tako pružili veći otpor. To je poruka – svi zajedno u jednu kolonu sa građanima Srbije, pa da vidimo ko će da krade - rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je na nekim biračkim mestima bilo i više od 100 nevažećih listića i da će Narodna stranka tražiti uvid u birački materijal.

- Neki naši kontrolori su fizički uklanjani sa biračkih mesta, SNS i SPS su imali između 10 i 12 kontrolora na biračkim mestima, a Narodna stranka jednog ili dva - rekao je Aleksić.

- Predstavnici SNS-a su doneli unapred napravljen spisak od 939 ljudi koji su navodno glasali od kuće i zato je nastao sukob u selu Sikole, jer je kontrolor Narodne stranke na biračkom mestu video predaju tog spiska sa glasovima osobi iz SNS-a - rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da su sve nepravilnosti, hapšenja i pritisci u Negotinu "slika i prilika današnje Srbije i stanja demokratije".

- Protiv ovoga se moramo boriti svi zajedno. Sve su učinili da se stvore uslovi za krađu. Evidentirali smo nepravilnosti i o njima ćemo obavestiti javnost, domaće i strane institucije i organizacije - rekao je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ekvilibristika u Srbiji

Zoran Živković [26.11.2021.]


Anketa

Kako se grejete ove zime?

Rezultati

Video dana

Profesionalni oštrač noževa