Politika

Direktno.rs

10. 10. 2021. 20:19 85

KRETENI! Vučić: Svi koji ne misle kao ja su kreteni! (VIDEO)

Aleksandar Vučić nikako da isprazni svoje mladalačke frustracije, ovoga puta nije glumio smirenost, već bez trunke blama opoziciju, a i samim tim i svakog ko ne podržava njegovu autokratiju, nazvao je kretenima, i to nekoliko puta.

- Ja sam predsednik Srbije, treba da donosim važne odluke. A kretenima da kažem da su kreteni. Super, da l' kreteni mogu da imaju 3, 5 ili 20 odsto? Pa mogu. Imali smo neke koji su imali 21-21 odsto. Šta da radite, to vam je život - rekao je Vučić, govoreći o opoziciji.

Ovako govori predsednik Republike Srbije, neko ko bi trebalo da bude predsednik svih građana, a ne samo svoje naprednjačke svite. Za njega su kreteni oni koji neće da se pomire sa tim da je u poslednjih 10 godina od kada je politička bolest koje se naziva Srpskom naprednom strankom zaposela Srbiju i krenula sa potpunim urušavanjem svega pristojnog i pravičnog u našoj zemlji. 


Kreteni su izgleda i oni koji nisu progutali režimsku pilulu zlatnog doba, pa oko sebe ne vide zlato, med i mleko, već vatru zapaljene kuće novinara, dim sa spaljenih deponija i zagađenih gradova, krv pretučenih demonstranata i glad i stid radnika koje izrabljuju strani investitori.

Kreteni su očito i oni koji su čitali "Vođu" Radoje Domanović, pa ne žele da se priključe koloni koju prati slepac i koja će neminovno, kao u lektiri, zajedno sa slepcem doživeti krah. Svi oni koji ne pripadaju SNS kartelu, spadaju u grupu kretena, dok svako ko na sebe stavi naprednjački žig, postaje akademik, stručnjak, pošten čovek koji ne ruši državu. Jer država - to je On, svoje pipke je ugurao u svaku instituciju, preuzeo kontrolu i proglasio se Srbijom.
U večitoj borbi dobra i zla, reklo bi se da je čast biti među onima koje Vučić naziva kretenima. Jer ako su kreteni oni koji i dalje veruju u demokratiju, vladavinu prava, nezavisnost sudstva, medijske i ljudske slobode, a intelektualci oni koji su od Srbije stvorili privatnu prćiju jedne porodice i njihovih kumova i drugova, čast je biti među "kretenima".

Ko ima oči da vidi i uši da čuje, on će i čuti i videti jednu i drugu stranu. I one koji su "kreteni", a i Vučićeve intelektualce. Pa samo na osnovu toga što se izgovori, dovoljno je videti ko je kreten, kome ni sav marketing i PR sveta ne može da sakrije pravo lice. Džaba se trudi da naprednjačkom šminkom prekrije svoje radikalne bore. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 85

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati