Politika

Direktno.rs [ Izvor: Danas ]

07. 10. 2021. 15:18 6

"Slika RTS: SNS-ovka i novinarka napadaju opoziciju"

"Bilo je čudno gledati kako predstavnica vlasti i voditeljka RTS u saglasju napadaju opozicionog lidera. To je najbolja slika stanja na javnom medijskom servisu danas", opisao je predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović za Danas najupečatljiviji deo svog današnjeg gostovanja na RTS koji svakog četvrtka u svom jutarnjem programu organizuje "međustranački dijalog".

Grbović je na RTS došao posle godinu i po dana, a sa njim u emisiji je bila mlada poslanica SNS Nevena Đurić.

Ona je nedavno nastupom u emisji "Reč na reč" ostavila utisak i na naprednjake ali i na javnost, pa ju je lično i predsednik naprednjaka, Aleksandar Vučić, hvalio.

Grbović je naveo da je voditeljka tokom emisije bila vrlo korektna, ali da su se u trenutku kada je on izneo kritiku na račun RTS i ona i predstavnica SNS udružile.

- Voditeljka je bila vrlo korektna osim kada je počela da brani televiziju na kojoj radi. To mogu da razumem, ali prosto argumenti nisu bili na njenoj strani - naveo je Grbović za Danas.

On je mirno i bez prekida govorio na početku emisije cela tri minuta, a onda je Đurić počela sa verbalnim napadima.

Dobro spremna, potkovana gledanjem snimaka Grbovića sa Sergejem Trifunovićem, bivšim liderom PSG, uzimajući na sebe ulogu zastupnice Aleksandra Vučića, Đurić je Grboviću stavljala na teret reči i postupke, kako je rekla, "ovih vaših Đilasa i Marinike", zatim psovke voditelja Marka Vidojkovića, čak i sukob članova Dveri sa poslanikom SNS Marijanom Rističevićem ispred Skupštine, kojem je prema njenim rečima razbijena glava.

Đurić se pozivala na to da je žena i dama i da joj Grbović ne da da dođe do reči i da mu odgovori.

"Razgovor" je na trenutke bio toliko van teme i bez odgovora na pitanja voditeljke da je posle više upozorenja oboma, voditeljka pitala da li žele da im isključi mikrofone.

Grbović je, kako kaže, bio na takav nastup Đurićeve spreman i očekivao ga je.

- Nije to samo njen način ophođenja. Oni se generalno tako ophode prema političkim protivnicima. Ali to je posledica njihove slabosti, nesigurnosti i nemanja odgovora na ključna pitanja. Insistirao sam na temama na koje nisam dobio odgovor. Da li su pripadnici BIA tukli čoveka zbog tvita, da li vlast ima ikakvu odgovornost za to što dnevno umre 50 ljudi od korone? Nismo dobili odgovor na pitanje kojom magijom Siniša Mali sa 1.000 evra mesečno zaradi za 24 stana u vrendosti od pet miliona evra. Umesto odgovora slučali smo kako Aleksandar Vučić nema stanove iako to niko nije ni pomenuo - opisuje on.

Kako dodaje, slušali smo i o Draganu Đilasu, predsedniku SSP, a videli smo da u nekim trenucima ona nije bila svesna ni sa kim je u studiju niti ko je u kojoj stranci.

- Agresija u njenom nastupu je samo posledica njene nesigurnosti i nemanja odgovora na ključna pitanja - smatra Grbović.

Na konstataciju da je Đurić agresiju prebacila na njega pitanjem zašto je agresivan prema njoj kao ženi i viče na nju, Grbović kaže da je svako ko je gledao emisjiu mogao da vidi da nije vikao.

- Nisam vikao na Nevenu i nisam je optužio za bilo šta od onih stvari za koje optužujem predsednika SNS. Ali to je deo njihove pripreme. Svako koje gledao emisiju je shvatio da je to način da dođu do reči kako građani ne bi mogli da čuju moje političke stavove. Moj nastup je bio apsolutno primeren situaciji - navodi Grbović.

Upitan da li će i dalje predstavnici PSG odlaziti na RTS, on kaže da su se uvek pozivima odazivali i da su koristili i da će da koriste svaku mogućnost koja im se pruži jer je neophodno da građani na RTS čuju neke stvari, koje ne mogu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati