Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

17. 08. 2021. 14:12 11

VUČIĆEV UŽIČKI ŠOU: Toma Mona i 80 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas užički region, gde je ponovo govorio o investicijama, ulaganjima, milionima evra, što bi mladi rekli - klasika. Društvo mu je pravio neizostavni ministar građevine Tomislav Momirović (Toma Mona), koji sudeći po izjavi, ali i Vučićevoj reakciji, pretenduje da bude novi ministar zdravlja. Osim što se šegačio sa Tomom, predsednik Srbije je opet maltretirao potčinjene, ovoga puta direktora Kancelarije za javna ulaganja Marka Blagojevića.

Govoreći o ulaganjima u užičku bolnicu, za koju je najavio kompletnu rekonstrukciju, Vučić je istakao da će biti uloženo 35 miliona evra. Blagojević ga je ispravio, rekavši da je to novac samo za prvu fazu rekonstrukcije hirurškog bloka, a da će za celokupnu rekonstrukciju biti potrebno 80 miliona evra, a Vučić se po staroj navici frapirao.

- Kakvih sada 80 miliona, zašto to nemam u pripremi? - iznenađen je bio predsednik Srbije.

Blagojević je obrazložio troškove, a predsednik je rekao da će država četiri godine izdvajati po 20 miliona i da rekonstrukcija može biti završena do 2025. godine.

- Ne postoji nijedna bolnica i ni jedan klinički centar u Srbiji u koji su uložene tolike pare. Na četiri godine, ako se taj iznos podeli na po 20 miliona, mogli bi do 2025. godine da završimo. Nije realno da se ništa nije gradilo u užičkoj bolnici od 1987. godine. Za 10 do 12 meseci krenućemo u radove i obnovićemo sve ovde, time će ova bolnica moći da postane peti klinički centar u Srbiji, to je važna i velika stvar, to su ogromne pare, ne znamo ni da li će Kragujevac toliko koštati, samo Beograd će dobiti više - rekao je Vučić.

Vučićeva uzdanica Toma Mona, koji je operisan u toj bolnici, takođe se uključio u debatu o ceni rekonstrukcije.

- To je 55 hiljada kvadrata, nije to nerealna cifra, 80 miliona. Ja sam ležao ovde pa sam preračunao malo, sagledao sam situaciju, stare instalacije 35 godina, nije to precenjena cifra. Ja sam dokaz da zdravstveni sistem funkcioniše dobro, jer je moglo da se desi svakome, u bilo kom delu zemlje. Ja ovde nisam imao tretman ministra nego pacijenta, ja sam pravi prikaz da je dobro što ulažemo u zdravstvenu infrastrukturu i što vi insistirate da se ovim ljudima poveća plata - istakao je Momirović.

Vučić ne bi bio Vučić da se ne sprda sa onima koji su ispod njega.

- Jesi ti Ercov ili se to za ministra zdravlja kandiduješ? - upitao je on Momirovića.

Momirović je nedavno operisao slepo crevo u užičkoj bolnici gde je tokom oporavka proveo nekoliko dana, a očito da mu je najviše bolo oči to što nije imao ministarski tretman, a ne instalacije stare 35 godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Kolumna


Beogradski metro!

Zoran Živković [13.10.2021.]


Anketa

Ko je stvorio Dijanu Hrkalović?

Rezultati

Video dana

Dogodi se da dostava kasni, usled više sile