Politika

Direktno.rs

21. 07. 2021. 11:47 22

Šta sve smeta Aleksandru Vučiću?

Predsedniku Vučiću sudeći po njegovim, ali i izjavama njegovih najbližih saradnika smeta mnogo toga, a naročito na političkoj sceni Srbije. Svoje nezadovoljstvo vlast pokazuje često, a bilo da to radi direktno ili preko prorežimskih tabloida, uvek je vidljivo.

- Dakle, smeta mu skandiranje na utakmicama, smeta mu Marinika, smeta mu Narodna stranka i Đilas, zna i on da je blizu ulica, zatvara nas uskoro 100%... E to mu nećemo dozvoliti... Ulica drugari, pod hitno - kaže komentator na Tviteru, reagujući na naslovnicu današnjeg tabloida Informer.

Skandiranje navijača Partizana "Vučiću, pederu" predsedniku zasigurno veoma smeta. Nakon skandiranja na košarkaškom meču, "grobari" su i na utakmici fudbalera crno-belih jasno stavili do znanja predsedniku Aleksandru Vučiću šta misle.

Ovakva izražavanja nezadovoljstva prema predsedniku uvek sutradan budu propraćena u glavnim režimskim glasilima, te se svi koji ovo i samo objave nazivaju "izdajnicima, stranim plaćenicima, žutim lopovima", a spisak epiteta je podugačak.

Smeta Vučiću i Marinika zato što nemilosrdno obelodanjuje najrazličitije afere režima i prkosi mu svakodnevno. Najbolji primer koliko smeta potpredsednica Stranke slobode i pravde jeste naslovnica današnjeg Informera sa gnusnom optužbom da "brani koljače".

Vučiću smeta i Narodna stranka, jer su njeni funkcioneri raskrinkali njegovu slabost kada su na njegov lični poziv otišli u Predsedništvo na "ferku", a predsednik se povukao na savet svog obezbeđenja. Kasnije je o ovome i lagao u medijima i hvalio se, u njegovom već poznatom maniru, kako bi mogao da sredi i njih petoricu. Ali nije.

Koliko predsedniku smeta lider SSP-a Dragan Đilas možda je suvišno i govoriti. Tajkun koji je pokrao milione a nikada nije uhapšen, čovek zbog kog izmišljaju čitave afere poput "Mauricijusa" i onaj čije se ime čuje na desetine puta u Skupštini za samo jedno zasedanje.

Đilas je takođe žrtva beskrpuloznih naslovnica tabloida i predsednikovih govora kao i svi lideri opozicije, ali se za vreme Vučićevog mandata istakao kao glavna meta i krivac kada nešto ne valja.

Možda ono što predsedniku ne samo smeta, nego ga i plaši jeste ulica. Narod kojem je "prekipelo" i koji više ne želi da živi u zemlji kojom vlada Aleksandar Vučić i njegovi poslušnici.

Koliko je ovo istinito dovoljno je samo pogledati prizore sa julskih protesta prošle godine i brutalnost policije koja je plaćena da narod štiti, ali je pod komandom režima tukla svoje sugrađane. Pod pritiskom naroda ogoljena je sva surovost onih koji su na vlasti.

I možda će predsednik rešenje za svoje nezadovoljstvo pokušati da pronađe u jednoj od starih metoda poput zaključavanja, ali teško da će mu svi na kojima to nezadovoljstvo demonstrira dozvoliti.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati