Politika

S. M.

28. 06. 2021. 19:09 1

"Uspravna Srbija će vratiti dostojanstvo građanima"

U Prokuplju je danas osnovan Inicijativni odbor novog političkog pokreta "Uspravna Srbija", koji je nastao iz potrebe da se uobliče i artikulišu nove politike oslonjene na realne potrebama građana. Osnivač i predsednik odbora je Dragan Dobrašinović, predsednik Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava u Prokuplju i predsednik Koalicije za nadzor javnih nabavki.

Kako je naveo, "dobrodošli su svi građani, koji nisu učestvovali u političkim procesima koji su doveli do urušavanja institucija, ograničavanju i kršenju građanskih prava i sloboda, koruptivnim aktivnostima i narušavanju ugleda Srbije".

- Živimo u zemlji u kojoj su nam ugroženi i jezik i pismo, kultura i identitet zanemareni, obrazovanje omalovaženo, institucije uništene, građani pregaženi u svom elementarnom dostojanstvu. U zemlji koju vode uzurpatori, u kojoj je politički život zatrovan, trzište razoreno monopolima i kartelima. U zemlji u kojoj, najbolje od svega, uspeva korupcija, dok su čast i poštenje proterani iz politike i pretvoreni u arheološku kategoriju - kaže Dobrašinović.

On dodaje da je pred njima veliki posao za koji im je potrebna podrška građana koji veruju da zajedno mogu da izgrade bolje, zdravije i pravednije društvo.

Pokret Uspravna Srbija definišu kao umereno konzervativnu organizacija desnog centra, a Dobrašinović objašnjava da su rešili da formiraju ovaj pokret iz potrebe da se politika, koja je, kako tvrdi, oteta i otrgnuta od građana, vrati onima kojima stvarno pripada.

Dobrašinović je široj javnosti poznat kao neko ko se ozbiljno bavi korupcijom u državnom sistemu, kao i nadzorom javnih finansija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati