Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

[ Izvor: Mediji ]

20. 06. 2021. 18:40 2

"Država nam je zarobljena, moramo je osloboditi"

Naša zemlja jeste zarobljena i mi moramo raditi na tome da je oslobodimo na svaki način, izjavila je danas članica Saveta Skupštine slobodne Srbije i profesorka Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković i dodala da su shvatili da će pobuna na ulici izgleda jedino moći da pokrene promene u ovoj državi.


Ona je na sednici Skupštine slobodne Srbije, koja je održana u Centru za kulturnu dekontaminaciju, rekla da je ovo udruženje građana "opredeljeno za ideale slobodnog društva, u kom je svaki pojedinac slobodan i ravnopravan".

Stojković je rekla da su građani Srbije u centru delovanja Skupštine slobodne Srbije, "zato što su država građani, a ne oni koji su nam oteli i zemlju, vazduh, vodu, naše mozgove".


Dodala je da su ostvarili osnovne ciljeve definisali su pet užih ciljeva Skupštine slobodne Srbije, a to su ponovno vraćanje građana u politiku, okupljanje građanskih i političkih aktera u borbi protiv režima, artikulisanje opravdanog građanskog nezadovoljstva.

- Uvažavamo činjenicu da je Srbija politički pluralno društvo, da nas ima i levih i desnih. Moramo da uvažavamo te različite stavove i da se okupljamo oko onoga što svi zajedno želimo, a to je sloboda mišljenja, sloboda informisanja, pravda koja mora biti dostupna za svakog pojedinca podjednako, što podrazumeva da su institucije države nezavisne od političke stranke i političara - rekla je ona.

Ona je istakla i da "žele slobodne izbore, bez zastrašivanja, bez ucenjivanja, bez mlaćenja po ulicama". Prema njenim rečima, peti cilj Skupštine slobodne Srbije je da rade na temeljnim dokumentima koji će pokazati kako žele da se promeni sistem. Stojković je ocenila da Skupštine slobodne Srbije mora još više da bude prisutna u javnosti i navela da sve ono što su uradili u prethodnom periodu nije dovoljno za pokretanje velikog bunta.

- Shvatili smo već do sada da je jedino ta energija, pobuna na ulici nešto što će izgleda jedino moći da pokrene promene u ovoj državi - istakla je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Pazi, snima se!

Zoran Živković [30.07.2021.]


Video dana

Habibi

Anketa

Čega se Aleksandar Vučić najviše plaši?

Rezultati