Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

15. 05. 2021. 15:17 3

"SNS dosledno i temeljno sprovodi stranačko zapošljavanje"

Već punih 9 godina od dolaska na vlast, SNS dosledno i temeljno sprovodi politiku stranačkog zapošljavanja iako je jedno od predizbornih obećanja glasačima bila upravo zabrana stranačkog zapošljavanja i poštovanje zakona. Ko nije član SNS-a za njega posla u javnom preduzeću i gradskoj upravi nema. Građani Požarevca su bili svedoci sprovođenja racionalizacije i smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru kada je tokom 2016. i 2017. godine po osnovu Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih otpušteno 200 radnika u javnom sektoru grada Požarevca, a ugašena je i JP Direkcija za izgradnju, piše u saopštenju SSP Požarevac.


Saopštenje prenosimo u celosti:

Naspram najavljene racionalizacije, mesta otpuštenih radnika sada popunjavaju stranački kadrovi SNS-a angažovani po različitim osnovama i to: na određeno vreme, privremenim i povremenim poslovima, ugovorima o delu, preko omladinskih zadruga, gde direktori javnih preduzeća i ustanova često krše zakone i procedure, a sve u cilju zapošljavanja isključivo članova SNS-a. Javna preduzeća su praktično vlasništvo SNS-a koji već 9 godina građane dovodi u nejednak položaj kršeći njihovo Ustavno pravo na rad.

Pri ovakvom stanju u oblasti zapošljavanja ne treba da čudi što se mladi ljudi nakon završenih državnih fakulteta ne vraćaju u naš grad, a s druge strane veliki broj odlazi iz Požarevca. Na poslednjoj konferenciji za štampu, gradonačelnik Požarevca je naveo da nije znao da je 10. marta 2021. godine potpisao nezakonitu Odluku o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup i na korišćenje legata i zadužbine Miloša Obrenovića, već da su za to navodno krive stručne službe gradske uprave.

Pitamo se da li je moguće da gradonačelnik grada Požarevca kao predsedavajući Gradskog veća za čiju je zakonitost rada odgovoran, ne zna šta se dešava u pogledu zapošljavanja i koji je isključivi uslov za zapošljavanje u javnim preduzećima i gradskoj upravi, ili je možda ponosan na to da samo građani sa članskom kartom SNS-a imaju pravo zapošljavanja u javnim preduzećima bez obzira na sve ostale potrebne kvalifikacije.

S tim u vezi, Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac se najpre obratio JKP „Vodovod i kanalizacija“ sa zahtevom za dostavljanje informacija o broju zaposlenih u periodu nakon sprovedene racionalizacije 2017. godine, obzirom da je u ovom preduzeću otpušten najveći broj radnika zbog navodne potrebe racionalizacije, a prema informacijama kojima raspolažemo njihova radna mesta su popunili stranački kadrovi što ukazuje na sumnju da se radi o klasičnom primeru zloupotrebe ovlašćenja u oblasti zapošljavanja.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac će po dobijanju traženih informacija obavestiti javnost o ovoj temi, a sve u cilju sprečavanja daljih zloupotreba u oblasti zapošljavanja u javnim preduzećima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Vaše pravo da...

Zoran Živković [16.06.2021.]


Video dana

Rokenrol nema granice

Anketa

Koje voće/povrće je najbolje za vrele dane?

Rezultati