Politika

Direktno.rs

14. 05. 2021. 17:41 17

VUČIĆ VS STEFANOVIĆ (I deo) "NE" Andreju i uloga Hrkalovićke

Sukob Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića počeo je još od bitke za gradski odbor SNS. Danas je sasvim jasno da se plan Vučića da Stefanovića isključi iz SNS-a ostvaruje polako, ali sigurno kroz izglasavanja nepoverenja stranačkih odbora širom Srbije, a Direktno je o ovom sukobu pisao još 10. januara 2020.

Razloga za sukobe je odavno mnogo - od pojave Dijane Hrkalović u MUP, lažne ministrove diplome, afera "Krušik", rata između Vučića i Gašića (BIA) s jedne, i GIM, odnosno pokojnog oca Stefanovića s druge strane, otimanja hotela "Šumadija" od strane pokojnog Branka Stefanovića, njegova poslovna poseta Saudijskoj Arabiji, pa Italiji, uloge Slobodana Tešića, operacije Jovanjica", do tvitova Željka Mitrovića, teksta u Srpskom Telegrafu, koji je blizak vlasti, izvlačenja na svetlo javnosti Stefanovićevog kuma Aleksandra Papića...

Još mnogo toga što se desilo u poslednje dve godine pokazuje razmere i dubinu sukoba između braće Vučić i Nebojše Stefanovića. Ali krenimo od početka...

Kako je Direktno.rs još 2020. saznao, sukob između predsednika Vučića i ministra Stefanovića počeo je odbijanjem Stefanovića da napusti poziciju predsednika gradske organizacije SNS po izboru na visoku državnu funkciju.

Tu činjenicu brat predsednika Srbije Andrej Vučić video je kao šansu da posle preuzimanja cele stranke kroz Izvršni odbor, preuzme i Beograd. Na Vučićev predlog Stefanoviću "da se povuče sa partijske funkcije jer će kao ministar policije imati puno obaveza", Nebojša je odgovorio "da nije problem i da će moći sve da postigne". Ali je zbog tog NE i usledila kazna: Na mesta državnih sekretara u MUP-u postavljene su Biljana Popović Ivković i Dijana Hrkalović.

Hrkalović je vremenom formirala svoje jedinice u okviru MUP-a i de fakto preuzela vođenje ministarstva, čime je Stefanović postao meta podsmeha svih. Lučani, u kojima se na dan izbora pojavila bez znanja ministra, dovela su Stefanovića u poziciju da ponudi ostavku koju je tada Vučić odbio. Povezanost Dijane sa ubijenim Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi, kao i bliskost sa kavačkim klanom, koji je bio protežiran od strane srpskih vlasti, postala je javna tajna. Posledice mešanja vlasti u narko biznise su desetine ubistava na ulicama Beograda. Prema zvaničnim podacima broj mafijaških ubistava je u odnosu na godine pre dolaska na vlast SNS-a povećan četiri puta.

Tu činjenicu je Stefanović iskoristio, isposlovao posetu Americi, odakle se vratio sa jasnim nalogom dobijenim od FBI i DEA da Dijana Hrkalović mora da bude smenjena. Tako je svemoćna "gospođa ministarka" nestala u jednom danu i niko za nju više nikada nije čuo. Istovremeno, njenim odlaskom se broj ubistava smanjio. 

Odlazak Hrkalovićke bio je velika pobeda Nebojše Stefanovića i šamar Vučiću. A odgovor je brzo usledio...

Nastaviće se...

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati