Politika

Direktno.rs

17. 04. 2021. 11:15 30

Srđan Milivojević: SNS opljačkao Srbiju za 16 milijardi evra (VIDEO)

Nikada bestidnija ekipa licimera nije vodila Srbiju, nego što je to danas. Imamo posla sa beskrupuloznim pljačkašima i kradljivcima narodnih para i imamo par primera koji su vrlo zastrašujući - kaže za Direktno.rs član Glavnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević.

- Pre par dana navršila se godišnjica od kada je bombardovan voz u Grdeličkoj klisuri i bogzna kako patetičnim glasom je to izjavio Aleksandar Vučić. A istog tog dana Aleksandar Vučić isplaćuje honorare supruzi Tonija Blera koja radi kao advokatski konsultant u postupku protiv N1 televizije za račun Telekoma i Telenora. I ta ista supruga Tonija Blera pred Haškim tribunalom brani Hašima Tačija. Dakle to je veoma licimeran pokazatelj dokle je ova vlast spremna da se moralno sroza kada je reč o pljački građana - navodi Milivojević.

On pita "da li je moguće da mi parama Republike Srbije finansiramo odbranu Hašima Tačija".

- Jer kad god supruga Tonija Blera dobije honorar od Srbije, zato što zastupa Telenor i Telekom protiv N1 televizije, ona ima sasvim dovoljno novca da brani besplatno Hašima Tačija. I mi branimo ratnog zločinca koji je počinio ratne zločine protiv srpskog naroda, koji je bio i koalicioni partner Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji. On je bio u koaliciji sa Ramušom Haradinajem, sada je u koaliciji sa Aljbinom Kurtijem, i postavlja se pitanje ima li neprijatelja srpskog naroda s kojim Vučić nije bio u koaliciji - pita Milivojević.

Kada govorimo o "otimačini i pljački narodnih para", Milivojević kaže da je veoma važno reći da je "napredni mafijaški režim za devet godina vlasti opljačkao Srbiju najmanje za 16 milijardi evra".

- To je zastrašujuća količina novca. Mi ćemo generacije i generacije buduće dece opteretiti finansijskim aranžmanom koji je Aleksandar Vučić potpisao sa stranim "investitorima". Da li je moguće da kilometar autoputa kroz Moravsku dolinu košta 15 miliona evra? Milijardu i po evra je već dostigla vrednost radova na autoputu od Pojata do Preljine. U vreme mandata Demokratske stranke 2012. godine pregovaralo se o inostranom kreditu za izgradnju tog puta. Vrednost radova zajedno sa otkupom zemlje bila je projektovana na 480 miliona evra, a sada je naprasno razlika milijardu evra. Ko uzima tu milijardu? Da li opet neki Toni Bler koji je bio savetnik pri tom poslu? Da li uzima Bil Klinton, kome smo nosili dva miliona evra zato što smo pametni? Da li to uzima neko treći ko će sutradan zabiti nož u leđa Srbiji - pita on.

Ono što je, takođe, veoma važno i značajno napomenuti, ističe Milivojević, jeste da je Apelacioni sud ukinuo presudu za napad na Borka Stefanovića u Kruševcu.

- Prvo sam mislio, iako nisam laik, da je to urađeno zato što Apelacioni sud, mada on nema pravo da povećava kazne već samo da smanji - da je suđenje vraćeno na početak, jer sud nije bio zadovoljan visinom kazne koju su dobili napadači i samim tim činom koji se desio, tim atakom brutalnim, pokušajem ubistva Borka Stefanovića. Ali na žalost, reč je o proceduralnim greškama, kako je utvrdio Apelacioni sud. Ja sam očekivao da sud kaže "nismo zadovoljni zato što za napad na ovlašćeno službeno lice u obavljanju posla bezbednosti, Dejana Palibrka, nije pravilno primenjen zakon i zato sada imamo situaciju da je napadačima data manja kazna, pa neka sad sud ponovo odlučuje i da veću kaznu". Naravno, to bi bilo moguće u pravnoj državi, u ovakom bezakonju i haosu u kome živimo, to nije moguće - navodi Milivojević.

Kako kaže Milivojević "svi pričaju o milionima i milijardama ukradenih para i jednom ćemo zaista morati da donesemo zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom i korupcijom kada se smeni režim Aleksandra Vučića". Ali šta je sa ljudima kojh više nema?

- Odgovaraće se i za PKB, i za Beograd na vodi, kupovinu i privatizaciju RTB Bora, za sve puteve koji su rađeni tako da se jedan kilometar puta izgradi, a tri ukradu. Ali šta je sa ljudima kojih više nema? Šta je sa Omerom Mehićem, pilotom i herojem koji je poginuo da bi se jedan ministar Zlatibor Lončar slikao? Šta je sa Stanikom Gligorijević koja je ubijena na naplatnoj rampi u Doljevcu, a Aleksandar VUčić je izjavio da je snimak njene pogibije toliko strašan da nije u stanju da nam prikaže taj snimak? Da bi nam posle godinu dana prikazao snimke odsečenih glava što su uradili pripadnici zloglasnog klana Velje Nevolje, koji je gle čuda, obavljao honorarno poslove obezbeđenja na inauguraciji Vučića i bebisitovao njegovom sinu.

- Šta je sa Oliverom Ivanovićem? Ko je ubio tog čoveka? Kako je nastradao Vladimir Cvijan? To su pitanja koja zahtevaju odgovore i ta pitanja će biti veoma bolna za ovaj režim i ona će zahtevati odgovore pred pred pravosudnim institucijama Srbije - zaključuje Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati