Politika

Direktno.rs [ Izvor: Dveri ]

02. 03. 2021. 14:55 2

"Đukanović priznao da je Vučić stvorio kriminalce iz SNS"

Đukanović je u pravu kada kaže da bi mnogi iz vrha SNS bili niko i ništa u svakoj normalnoj demokratskoj zemlji.  Ono što je javna tajna godinama unazad da iza organizovanog kriminala i korupcije u Srbiji stoji vrh SNS, o čemu sam govorio pre godinu dana na više skupštinskih konferencija za medije na temu kriminalnih krugova unutar vlasti, juče je potvrdio i narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović. Naime, u jučerašnjoj Đukanovićevoj objavi na društvenim mrežama stoji: „Vučić vam je gospodo sve dao u životu. Njaga da nije bilo za vas niko živ ne bi znao da postojite. O vašem nenormalnom bogatstvu i imperijama koje ste stekli naširoko može da se govori i piše. Sram vas bilo!”

 

- Šta možemo da zaključimo iz ovog veoma dragocenog Đukanovićevog javnog priznanja, koje ga kandiduje za odličnog svedoka-saradnika kada dođe do suđenja pripadnicima kriminalne političke elite iz vrha SNS:

1. Sve ključne političke i društvene funkcije, pa i poslove sa državom i otvoreni prostor za lično bogaćenje deli lično Aleksandar Vučić, kao da je to njegova dedovina. To opet znači da u Srbiji ne postoji demokratija, podela vlasti i da se o svemu pita i odlučuje Predsedništvo Srbije, što je u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Srbije koji predsednik SNS krši na dnevnom nivou.

2. Određeni ljudi iz vrha SNS nemaju nikakve moralne i stručne kvalifikacije već su samo zahvaljujući vernosti predsedniku SNS došli na visoke državne pozicije koje ničim nisu zaslužili i na njih ne bi mogli da dođu u nekom normalnom demokratskom društvu. Svi ti Stefanovići, Hrkalovići, Кokeze, Martinovići, Rističevići... jednostavno sve duguju Aleksandru Vučiću bez koga bi svi oni bili niko i ništa. On ih je stvorio i gurao u karijeri.

3. Upravo zahvaljujući podršci predsednika SNS mnogi iz vrha SNS su stekli „nenormalna bogatstva i imperije”, kako kaže Đukanović, nesvestan da tako otkriva pravi izvor ubrzanog nezakonitog bogaćenja SNS elite poslednjih godina.Pravi problem nije ono što je Đukanović javno priznao već njegov zaključak na osnovu svega u kome on, ne pominjući niti jedno konkretno ime, svima njima iz vrha SNS upućuje reči „Sram vas bilo!” kao da je to pravi odgovor na kriminal i korupciju u vrhu aktuelne vlasti. Umesto da javno kaže imena svih onih koji su se protivzakonito obogatili i zahteva najstrože kazne za sve njih, Đukanović po ko zna koji put samo glumata opoziciju unutar SNS i zamajava javnost svojim izjavama koje ne smeju da udare u suštinu, a to je da je upravo Aleksandar Vučić taj koji omogućio uspon kriminalaca u SNS, bez čije podrške niko od njih ne bi došao do sadašnjeg bogatstva i moći. Đukanović na ovaj način pokušava da abolira Vučića za njegovu odgovornost u kriminalizaciji vladajuće stranke i države u celini. Nikakvo hapšenje najbližih saradnika poput Nebojše Stefanovića neće moći da sakrije ovu Vučićevu odgovornost za cvetanje kriminala u redovima SNS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati