"Đukanović priznao da je Vučić stvorio kriminalce iz SNS" | Politika | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs [ Izvor: Dveri ]

02. 03. 2021. 14:55 2

"Đukanović priznao da je Vučić stvorio kriminalce iz SNS"

Đukanović je u pravu kada kaže da bi mnogi iz vrha SNS bili niko i ništa u svakoj normalnoj demokratskoj zemlji.  Ono što je javna tajna godinama unazad da iza organizovanog kriminala i korupcije u Srbiji stoji vrh SNS, o čemu sam govorio pre godinu dana na više skupštinskih konferencija za medije na temu kriminalnih krugova unutar vlasti, juče je potvrdio i narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović. Naime, u jučerašnjoj Đukanovićevoj objavi na društvenim mrežama stoji: „Vučić vam je gospodo sve dao u životu. Njaga da nije bilo za vas niko živ ne bi znao da postojite. O vašem nenormalnom bogatstvu i imperijama koje ste stekli naširoko može da se govori i piše. Sram vas bilo!”

 

- Šta možemo da zaključimo iz ovog veoma dragocenog Đukanovićevog javnog priznanja, koje ga kandiduje za odličnog svedoka-saradnika kada dođe do suđenja pripadnicima kriminalne političke elite iz vrha SNS:

1. Sve ključne političke i društvene funkcije, pa i poslove sa državom i otvoreni prostor za lično bogaćenje deli lično Aleksandar Vučić, kao da je to njegova dedovina. To opet znači da u Srbiji ne postoji demokratija, podela vlasti i da se o svemu pita i odlučuje Predsedništvo Srbije, što je u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Srbije koji predsednik SNS krši na dnevnom nivou.

2. Određeni ljudi iz vrha SNS nemaju nikakve moralne i stručne kvalifikacije već su samo zahvaljujući vernosti predsedniku SNS došli na visoke državne pozicije koje ničim nisu zaslužili i na njih ne bi mogli da dođu u nekom normalnom demokratskom društvu. Svi ti Stefanovići, Hrkalovići, Кokeze, Martinovići, Rističevići... jednostavno sve duguju Aleksandru Vučiću bez koga bi svi oni bili niko i ništa. On ih je stvorio i gurao u karijeri.

3. Upravo zahvaljujući podršci predsednika SNS mnogi iz vrha SNS su stekli „nenormalna bogatstva i imperije”, kako kaže Đukanović, nesvestan da tako otkriva pravi izvor ubrzanog nezakonitog bogaćenja SNS elite poslednjih godina.Pravi problem nije ono što je Đukanović javno priznao već njegov zaključak na osnovu svega u kome on, ne pominjući niti jedno konkretno ime, svima njima iz vrha SNS upućuje reči „Sram vas bilo!” kao da je to pravi odgovor na kriminal i korupciju u vrhu aktuelne vlasti. Umesto da javno kaže imena svih onih koji su se protivzakonito obogatili i zahteva najstrože kazne za sve njih, Đukanović po ko zna koji put samo glumata opoziciju unutar SNS i zamajava javnost svojim izjavama koje ne smeju da udare u suštinu, a to je da je upravo Aleksandar Vučić taj koji omogućio uspon kriminalaca u SNS, bez čije podrške niko od njih ne bi došao do sadašnjeg bogatstva i moći. Đukanović na ovaj način pokušava da abolira Vučića za njegovu odgovornost u kriminalizaciji vladajuće stranke i države u celini. Nikakvo hapšenje najbližih saradnika poput Nebojše Stefanovića neće moći da sakrije ovu Vučićevu odgovornost za cvetanje kriminala u redovima SNS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Neophodna higijena

Zoran Živković [06.04.2021.]


Video dana

Idioti sa Kariba

Anketa

Ko će prvi da izda Aleksandra Vučića?

Rezultati