Politika

[ Izvor: europeanwesternbalkans.rs ]

23. 02. 2021. 15:39 6

Evroparlamentarci: Rešite afere Krušik, Jovanjica i Telekom!

Poslanici Evropskog parlamenta danas su u Odboru za spoljne poslove (AFET) podržali kompromisne amandmane na izveštaj o Srbiji, u kojima se vlast poziva da do kraja reši afere Krušik, Jovanjica, Telekom Srbiji, kao i slučaj Savamala.

Takođe su podržani amandmani u kojim se originalni tekst Vladimira Bilčika dopunjuje oštrim ocenama izbornih uslova u Srbiji, osudom napada na poslanicu Tanju Fajon i pozivom na nastavak međupartijskog dijaloga, piše europeanwesternbalkans.rs.

 

Svi ovi amandmani, kako nam je potvrđeno iz EP, bili su deo zajedničkog bloka za koji je glasalo 56 od 70 članova ovog Odbora. Poslanici još treba da glasaju za izveštaj u celini, a rezultati ovog glasanja očekuju se večeras ili sutra. Evropski parlament izjasniće se o izveštaju o Srbiji  na plenarnom zasedanju koje se očekuje krajem marta u Briselu.

 

Podsetimo, afere Krušik, Jovanjica i Telekom Srbija morale bi da budu razrešene, kao slučajevi koji izazivaju veliku pažnju javnosti, a neophodno je i doći do pravde u slučaju rušenja Savamale u Beogradu, navodi se u jednom od usaglašenih amandmana na izveštaj poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika o Srbiji.

 

- Srbija se poziva da postigne uverljive rezultate… u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, posebno kada je reč o slučajevima oko kojih postoji visok nivo interesovanja javnosti, uključujući slučajeve Krušika, Jovanjice i Telekoma Srbija - stoji u jednom od „kompromisnih amandmana“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, međutim, izjavio je pre nekoliko dana da je država razrešila "aferu Jovanjica", tako što je pohapsila odgovorne i poručio evropskim zvaničnicima da ne mogu "lažima da ostvaruju politički profit pa makar bili iz Evropskog parlamenta".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati