Politika

[ Izvor: Beta ]

16. 02. 2021. 16:56 26

Bajden poručio Kosovu: Sa Srbijom međusobno priznanje

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden je danas u čestitki v.d. predsednici Kosova Vjosi Osmani čestitao 13 godišnjicu proglašenja nezavisnosti i podvukao da sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da sadrži međusobno priznanje dve zemlje.

- Mi jedva čekamo da radimo sa budućom Vladom da bismo vodili Kosovo napred na njenom evropskom putu. Ima mnogo poslova koje treba uraditi, uključujući sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom koji u centru ima međusobno priznanje, čime će ojačati vladavina zakona, suočavanje sa globalnom pandemijom COVID 19 i podsticaj ekonomskog rasta koji omogućava prosperitetnu budućnost za sve gradjane Kosova - kaže se u čestitki.

Takođe se istiće da "veze između naroda SAD i Kosova ostaju čvrste, zasnovane na zajedničkom opredeljenju za razvoj Kosova i održivost kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske zemlje".

- SAD ostaju posvećeni partner i prijatelj Kosova u tim naporima. Za mene lično Kosovo nastavlja da zauzima posebno mesto za porodicu Bajden, u znak poštovanja za vreme kada je moj sin pokojni Bo Bajden radio na obezbeđivanju mira, pravde i pravne države za sve građane Kosova - kaže se u čestitki američkog predsednika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati