Politika

Direktno.rs

28. 01. 2021. 08:03 33

Udari režimskih medija na Dijanu Hrkalović, Vučićeva poruka Stefanoviću!

Da sukob između predsednika Aleksandra Vučića i ministra Nebojše Stefanovića ne jenjava, pokazuju svakodnevni napadi na, nekada glavnu kariku MUP-a i najbližeg saradnika Dijanu Hrkalović. Po naslovnim stranama tabloida koji je na dnevnom nivou povezuju sa aferom prisluškivanja predsednika Srbije, jasna je poruka Stefanoviću.

Iako je sukob Stefanovića i Vučića počeo od bitke za gradski odbor Srpske napredne stranke, nastavio se nizom afera, o kojima su redovno izveštavali svi mediji bliski režimu.

Čim su u javnosti isplivali detalji vezani za Stefanovićevu lažnu diplomu, aferu "Krušik", kuma Aleksandra Papića, aferu oko hotela Šumadija, Jovanjice, jasno je bilo da postoje "dve struje" u Srpskoj naprednoj stranci, kao i da je neslaganje unutar stranke kulminiralo! Iako je jedno vreme bilo zatišje, odnosi Stefanovića i Vučića nisu izglađeni, o čemu svedoči poslednja afera "prisluškivanje predsednika" i navodna upletenost visokih funkcionera MUP-a i nekadašnjeg državnog sekretara Dijane Hrkalović u MUP-u, koji je do skoro vodio Stefanović.  

Sve je bilo jasno kada se u jednom od režimskih tabloida oglasio načelnik Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, Dejan Milenković Bagzi, koji je rekao da je "prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića i njegovu porodicu po direktnom nalogu Dijane Hrkalović", nekadašnje državne sekretarke ovog ministarstva. On je na saslušanju, kako je preneo tabloid, decidirano rekao da je sve radio po njenom nalogu i transkripte prisluškivanih razgovora Vučića i porodice dostavljao njoj lično. 

- Osnovano se sumnja da su ti transkripti završavali kod mafijaša iz "kavačkog klana" - pisao je taj tabloid. 

A onda je krenulo izvlačenje "prljavog veša" po medijima, pa javnost svakodnevno ima priliku da čita o Dijani Hrkalović, od toga da je odbila poligraf, preko promene identiteta, do njene povezanosti sa mafijaškim klanovima i razlozima o njenom iznenadnom prestanku obavljanja funkcije državnog sekretara. Tabloidi nisu štedeli ni samog Stefanovića, pa su tako tokom januara pisali i optuživali ga da se "upadljivo najmanje potrudio da objasni i razjasni svoju ulogu u aferi "prisluškivanje". 

- Stefanović zanemeo. Danima ćuti o prisluškivanju Vučića - samo je jedan od naslova u tabloidima.

Iako je ministar Stefanović dobio drugo ministarstvo, sudeći po svemu ovome Vučić mu šalje jasnu poruku!  

Opozicija još 2018. godine govorila o Dijani

Inače, opozicioni političari su još 2018. godine skretali pažnju na Dijanu Hrkalović, naročito se to odnosilo na dešavanja za vreme i nakon lokalnih izbora u Lučanima, gde je tadašnja državna sekretarka MUP-a terala strah u kosti slobodnomislećim građanima. Iako nikome iz opozicije tada nije bilo jasno šta će ona tamo, ona se pravdala rečima da je došla da "pruži podršku policajcima".

- Kampanja u Lučanima je bila vrhunac diktature i strahovlade SNS i Savez za Srbiju je na izborima učestvovao kako bi dokumentovao i predstavio izborne neregularnosti. Opozicija traži smenu državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović, jer je nedopustivo da mafija ima državnog sekretara u Vladi Srbije. Tokom izbora u Lučanima suspendovan je Zakon o policiji, jer Hrkalović nema ovlašćenja da preuzme upravljanje policijskom stanicom, te je policija bila pod paralenim strukturama naprednjačke vlasti. Hrkalović je došla u Lučane kako bi rukovodila progonom i hapšenjem opozicionih aktivista, jer se opozicija prvi put organizovano suprotstavila izbornoj krađi - naveo je lider Dveri Boško Obradović još 2018. godine.

I to nije bilo sve, ukazivala je opozicija na spregu Dijane Hrkalović sa ljudima iz kriminalnog miljea nakon ubistva Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, međutim tada je vladajuća SNS otpuživala opoziciju da "laže".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati