Politika

[ Izvor: Beta ]

05. 01. 2021. 11:32 39

"Prisluškivane razgovore imam, neću ih dati jer neću da rušim državu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poseduje "deo svojih prisluškivanih razgovora" ali i dodao da ih "nikad neće dati" jer kako je naveo, neće da ruši svoju državu. 

Navodeći da razume izjavu bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića da sprska policija "ne postoji" ako je predsednik države bio prisluškivan godinu i po dana, Vučić je kazao da će prepustiti nadležnim organima da istraže ceo slučaj. 

- Naša država postoji za razliku od nekih koje postoje samo na papiru, kojima upravljaju strane službe. Srbija je jedna od retkih zemalja kojima ne dominiraju interesi tuđih stranih službi. Prepustiću sve nadležnim organima i nadam se da će oni sve uraditi u skladu sa zakonom - kazao je Vučić u Laćarku gde je obišao samohranu majku devetoro dece, Jovanku Đurić.


Upitan da precizira izjavu da zna ko stoji iza prisluškivanja, Vučić je rekao da je to izvučeno iz konteksta i da je kazao da "misli" da zna ko stoji iz prisluškivanja. 

- U svom posedu imam deo svojih prisluškivanih razgovora, ako mislite da treba da postoji veći dokaz, recite koji je to dokaz. Ja čuvam te razgovore i nikad ih neću dati jer neću da rušim svoju državu. Nama ta priča uopšte nije potrebna ali to govori da nisu svi zaslužili značku koju imaju. Nadležni će to da ispitaju ali mi imamo toliko bezbednosnih izazova da mi to nije neki veliki problem - kazao je predsednik Srbije. 



Komentarišući mogućnost vraćanja obaveznog vojnog roka, Vučić je kazao da ta odluka još nije doneta već da se vaga o argumentima za i protiv. 

- Najpre, ako bi i doneli takvu odluku, vojni rok ne bi trajao godinu dana već četiri, pet ili šest meseci o čemu se takođe raspravlja unutar ove rasprave. Argumenti za vraćanje vojnog roka su u tome da bismo pre svega imali muškarce koji su odgovorni, što bi kroz podizanje kasarni u u pograničnim centrima koji demografski umiru, poput Negotina, Zaječara, Priboja, Loznice, doprineli daljem razvoju tih mesta - rekao je Vučić.


Dodao je da se ključni argumenti protiv eventualnog vraćanja obaveznog vojnog roka tiču pitanja troškova.

- Moramo da razmislimo kako obezbediti četiri obroka dnevno, kako na dnevnom nivou obezbediti mazut, gas za kasarne. Nije žurba za donošenje te odluke, ali je dobro da se čuju različiti argumenti - dodao je Vučić. 

Svi predloženi kandidati za predsednika su ozbiljni kandidati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su "svi predloženi kandidati" za predsedničke izbore 2022. godine "ozbiljni kandidati" i da je sasvim moguće da će proći u drugi krug.

Vučić je rekao novinarima da će više o predsedničkim izborima govoriti sledeće godine u ovo vreme.

- Predstoji nam 'ne laka' godina u borbi protiv korona virusa, 'ne laka' ekonomska godina jer će mnogi tražiti ekonomsku pomoć od države - naveo je predsednik.

Vučić izjavio je da će uskoro posetiti spomenik Stefanu Nemanji koji je podignut na Savskom trgu ispred zgrade nekadašnje glavne železničke stanice u Beogradu. On je, odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše kritike na račun podizanja spomenika Stefanu Nemanji, rekao da će na tom prostoru biti zasađeno i 250 stabala, kao i da će biti "fantastastični Muzej istorije Srbije".

Prema njegovim rečima, u vreme kada su na vlasti bili oni koji sada kritikuju podizanje spomenika, železnička stanica je bila "ruglo i javni pisoar".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati