Politika

Direktno.rs

02. 01. 2021. 07:00 36

Čeda, Čanak i Šapić u Vladi Srbije!

Neposredno pred novogodišnje praznike, izabrano je nekoliko pomoćnika i državnih sekretara u ministarstvima u Vladi, što je prošlo neopaženo. Izborom Jasmina Hodžića iz LDP-a, Olene Papuge iz LSV-a, može se zaključiti da su osim Aleksandra Šapića, u Vladu ušli Čedomir Jovanović, kao i Nenad Čanak, koji su se sve vreme predstavljali kao opozicija.

Rešenjem Vlade Srbije koje je potpisala premijerka Ana Brnabić, nekadašnji pevač u pokušaju Jasmin Hodžić, koji je u poslednjih nekoliko godina politički angažovan u Priboju kao član glavnog odbora LDP Čedomira Jovanovića, postavljen je za vršioca dužnosti pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija u Sektoru za trgovinu, usluge i politiku konkurencije, što je poslednjih dana 2020. godine prošlo gotovo neopaženo.

U istom periodu Olena Papuga, dugogodišnja poslanica i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka, imenovana je za državnog sekretara i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog kojim rukovodi Gordana Čomić.

Ukoliko je iko sumnjao u namere Jovanovića i Čanka i o tome da sebe predstavljaju kao opoziciju, a ustvari rade u korist vlasti, sada je stigla i zvanična potvrda.

Osim njih dvojice lider SPAS-a Aleksandar Šapić, koji je takođe sebe nazivao "opozcicijom" uveliko se afirmisao kao koalicioni partner SNS-a i Aleksandra Vučića.

Šapić je ostao na funkciji predsednika opštine Novi Beograd i sada "merka" mesto gradonačelnika, a član njegove stranke Ratko Dmitrović ministar je u novoj Vladi.

Nema sumnje da su izbori koji su održani u junu 2020. ogolili namere mnogih političara i napravili jasnu distancu između opozicije i onih koji su zarad viših ciljeva glumili opoziciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati