Politika

Direktno.rs

09. 01. 2021. 07:00 12

ŠEF IH PUSTIO NIZ VODU Neko dobio utešnu funkciju, neko čeka Vučićevu milostinju (VIDEO)

Deset ministara koji su obavljali ovu funkciju u prethodnom mandatu, posle izbora koji su održani 21. juna ostali su bez fotelje u novoj Vladi. Iako su neki dobili nove "utešne" funkcije, neki su potpuno ostali bez angažmana.

Rasim Ljajić - bivši ministar trgovine, turizma i telekomunikacija

U aprilu 2014. godine izabran je za potpredsednika Vlade i ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Na toj funkciji je ostao i nakon izbora održanih u aprilu 2016, a iste funkcije zadržao je i u novoj Vladi Srbije na čijem čelu je, od 29. juna 2017, Ana Brnabić. 

Mladen Šarčević - bivši ministar prosvete

Aleksandar Vučić ga je još kao mandatar predložio za ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 2016, ali je na istoj funkciji ostao i nakon rekonstrukcije Vlade 2017. godine, kada je dotadašnji premijer Aleksandar Vučić preuzeo funkciju predsednika države.

Goran Knežević - bivši ministar privrede

Bio je potpredsednik stranke i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin. Od 28. maja 2016. godine nije potpredsednik stranke, a tada je na Skupštini SNS izabran za člana Predsedništva. Početkom avgusta 2016. izabran je za ministra privrede. 

Zoran Đorđević - bivši ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Prvo je izabran za ministra odbrane izabran 2. marta 2016, nakon što je sa te funkcije smenjen Bratislav Gašić. Tu funkciju zadržao je i u novoj Vladi Srbije, izabranoj u avgustu 2016, da bi u kabinetu premijerke Ane Brnabić, formiranom na leto 2017, nasledio Aleksandra Vulina u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nela Kuburović - bivša ministarka pravde

Početkom avgusta 2016. postala je ministarka pravde. Članica je Predsedništva Srpske napredne stranke. 

Ivica Dačić - bivši ministar spoljnih poslova

U aprilu 2014. godine izabran za prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova. Tu funkciju je zadržao i nakon izbora u aprilu 2016. i u novoj Vladi Srbije na čijem čelu je, od 29. juna 2017, Ana Brnabić. Posle izbora 21. juna izabran je za predsednika Skupštine Srbije. 

Aleksandar Antić - bivši ministar rudarstva i energetike

Nakon izbora 2014. godine postao je ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, a tu funkciju je zadržao i nakon izbora održanih u aprilu 2016. Nakon izbora ostao je bez ministarske fotelje, ali je izabran za direktora Koridora Srbije. 

Slavica Đukić Dejanović - bivša ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku 

Nakon što je jula 2012. formiran kabinet Ivice Dačića Slavica Đukić Dejanović je imenovana za ministarku zdravlja. Na toj funkciji bila je do izbora 2014, na kojima je izbrana za poslanicu u Skupštini Srbije. U avgustu 2014. godine imenovana je za direktorku klinike „Dr Laza Lazarević“. U avgustu 2016. izabrana je za ministarku bez portfelja, i bavila se populacionom politikom, prevencijom nasilja i zaštitom ugroženih i osetljivih grupa.

Vladan Vukosavljević - bivši ministar kulture

Od 2013. do 2016. godine nalazio se na čelu Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Za ministra kulture i informisanja izabran je u avgustu 2016.

Goran Trivan - bivši ministar za zaštitu životne sredine

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predložila ga je za ministra za zaštitu životne sredine, i od 2017. godine Trivan je obavljao ovu funkciju.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati