Politika

Direktno.rs

30. 11. 2020. 16:54 2

"Pretplata za RTS još jedno u nizu Vučićevih lažnih obećanja"

Još 2013. godine, tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije, a danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić je doslovce izjavio: „TV pretplata, kao što sam i obećao, biće ukinuta, jer ja ne pripadam onom tipu ljudi koji je 12 godina obmanjivao građane Srbije i bavio se marketinškim trikovima. To je obaveza od koje nećemo odustati.“ Naravno, ovo se ispostavilo kao još jedno u nizu lažnih obećanja Aleksandra Vučića kojima svakodnevno obmanjuje građane Srbije, navodi se u saopštenju pokreta Dveri.

- Od tada, pa do danas TV pretplata za Radio televiziju Srbije je samo konstantno uvećavana, počev od 150, pa preko 220 do današnjih 255 dinara, dok će od 1. januara 2021. godine ona iznositi 299 dinara. Dakle, ona ne da nije ukinuta već će biti uvećana za 100% - napominju Dveri.

- Da je u Srbiji na snazi sistem u kome institucije funkcionišu, najnormalnija stvar bi bila da se za javni medijski servis svih građana plaća TV pretplata. Ali RTS nije to, već je produžena medijska mašinerija Aleksandra Vučića.

- Na RTS-u isključivo gostuju predstavnici vlasti ili Aleksandar Vučić i to uvek sam, dok svi koji drugačije misle od aktuelnog režima nemaju prostor da iskažu svoje stavove ili ga imaju u vremenu od nekoliko sekundi mesečno. Zašto bi onda partijski javni servis plaćali svi građani Srbije - zaključuje se u saopštenju Dveri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati