Politika

[ Izvor: N1 ]

27. 11. 2020. 18:36 1

"Vlast će snositi odgovornost za nečinjenje u epidemiji"

Predsednik DSS Miloš Jovanović ocenio je da će se snositi odgovornost za nečinjenje u pogledu loše epidemiološke situacije u zemlji. "Brojevi su sve gori, i zaraženih, i umrlih, i onih kojima su potrebni respratori, mere su zakasnele i nisu dovoljne same po sebi, i mislim da će cena toga biti jako velika", dodao je on u Danu uživo.

 On je govorio i o opoziciji i razgovorima sa RTS-om.

O ekonomiji se mora voditi računa, ali može da "ispadne da je - skuplja dara nego mera, i lečenja koštaju, i kolaps zdravstvenog sistema košta", kazao je on.

- Iznenađen sam nečinjenjem ove vlade, jedni smo od najgorih u Evropi, sve zemlje su pribegavale rigoroznijim merama. Shvatam da će neke delatnosti biti pogođene, ali preraspodelom novca i to može da se prenebregne, ali preče je suprostaviti se zarazi, nego da se zadužujemo sad za put Niš - Merdare... Pojavila se epidemija, niko je nije hteo, ali morate da odgovarate na to - kazao je.

"I u RTS-u shvataju da moraju da nađu rešenje"

Govoreći o sastancima opozicije, on je rekao da to "ide svojim tokom" i da će se i večeras jedan odigrati, ali zoom-om. Upitan o razgovorima sa predstavnicima RTS, Jovanović je kazao da i oni shvataju da je nemoguće da iz emisije u emisiju imaju samo predstavnike vlasti.

 

- Svesni su te situacije, i moraju da nađu neko rešenje, kako pozivati i druge faktore da bi se čulo i suprotno mišljenje i da bi bilo i kritičkog stava. Oni su tražili malo vremena, videlo se da su već razmišljali o tom problemu i kako da ga reše - dodao je.

To vreme ne može da ide u nedogled, dodao je, navodeći da do Nove godine treba da se već "neke stvari vide i stave na papir", da počnu već neka gostovanja, debatne emisije.

- Dogovoreno je da ćemo i dalje imati komunikaciju. Ako postoji iole brige za ovu zemlju, i malo brige da se to prevaziđe - oni će to uraditi, ako ne - odgovornost će biti njihova, a ne naša - istakao je.

Prema njegovim rečima, prepreka na tom putu nije mala. "To je - kako vi definišete kriterijum, kako odlučujete koga pozivate, koga ne. Kako napraviti kriterijum ko je dovoljno relevantan da se nađe u nekoj emisiji", dodao je.

Poziv na razgovore opozicije je otvoren i i dalje stoji, i upućuje se i strankama iz opozicije koje se do sada njima nisu odazivale, objasnio je.

- Svaki rat unutar opozicije znači da sečemo granu svi zajedno na kojoj sedimo - smatra Jovanović.

On je rekao i da je priča o bojkotu prošla i treba je ostaviti po strani.

- Za mene je to prošlost, poziv je otvoren, trebalo bi svi da sednemo zajedno - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati