Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

[ Izvor: N1 ]

27. 11. 2020. 18:36 1

"Vlast će snositi odgovornost za nečinjenje u epidemiji"

Predsednik DSS Miloš Jovanović ocenio je da će se snositi odgovornost za nečinjenje u pogledu loše epidemiološke situacije u zemlji. "Brojevi su sve gori, i zaraženih, i umrlih, i onih kojima su potrebni respratori, mere su zakasnele i nisu dovoljne same po sebi, i mislim da će cena toga biti jako velika", dodao je on u Danu uživo.

 On je govorio i o opoziciji i razgovorima sa RTS-om.

O ekonomiji se mora voditi računa, ali može da "ispadne da je - skuplja dara nego mera, i lečenja koštaju, i kolaps zdravstvenog sistema košta", kazao je on.

- Iznenađen sam nečinjenjem ove vlade, jedni smo od najgorih u Evropi, sve zemlje su pribegavale rigoroznijim merama. Shvatam da će neke delatnosti biti pogođene, ali preraspodelom novca i to može da se prenebregne, ali preče je suprostaviti se zarazi, nego da se zadužujemo sad za put Niš - Merdare... Pojavila se epidemija, niko je nije hteo, ali morate da odgovarate na to - kazao je.

"I u RTS-u shvataju da moraju da nađu rešenje"

Govoreći o sastancima opozicije, on je rekao da to "ide svojim tokom" i da će se i večeras jedan odigrati, ali zoom-om. Upitan o razgovorima sa predstavnicima RTS, Jovanović je kazao da i oni shvataju da je nemoguće da iz emisije u emisiju imaju samo predstavnike vlasti.

 

- Svesni su te situacije, i moraju da nađu neko rešenje, kako pozivati i druge faktore da bi se čulo i suprotno mišljenje i da bi bilo i kritičkog stava. Oni su tražili malo vremena, videlo se da su već razmišljali o tom problemu i kako da ga reše - dodao je.

To vreme ne može da ide u nedogled, dodao je, navodeći da do Nove godine treba da se već "neke stvari vide i stave na papir", da počnu već neka gostovanja, debatne emisije.

- Dogovoreno je da ćemo i dalje imati komunikaciju. Ako postoji iole brige za ovu zemlju, i malo brige da se to prevaziđe - oni će to uraditi, ako ne - odgovornost će biti njihova, a ne naša - istakao je.

Prema njegovim rečima, prepreka na tom putu nije mala. "To je - kako vi definišete kriterijum, kako odlučujete koga pozivate, koga ne. Kako napraviti kriterijum ko je dovoljno relevantan da se nađe u nekoj emisiji", dodao je.

Poziv na razgovore opozicije je otvoren i i dalje stoji, i upućuje se i strankama iz opozicije koje se do sada njima nisu odazivale, objasnio je.

- Svaki rat unutar opozicije znači da sečemo granu svi zajedno na kojoj sedimo - smatra Jovanović.

On je rekao i da je priča o bojkotu prošla i treba je ostaviti po strani.

- Za mene je to prošlost, poziv je otvoren, trebalo bi svi da sednemo zajedno - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ekskurzija nekad i sad

Zoran Živković [21.01.2022.]


Anketa

Koja vam je najlepša planina u Srbiji?

Rezultati

Video dana

Mocart