Politika

Direktno.rs

14. 11. 2020. 15:47 9

SAD MOŽE DA KISELI KUPUS A bilo je nekad: "Ne dam Babića"

Izlgeda da je počeo kraj Vučićeve "ne dam" politike. Nije dao Gašića, nije dao Lončara, nije dao Malog. Ipak, odlučio je da ipak da jednoga od najboljih saradnika koje je vešto koristio kada pažnju javnosti treba preusmeriti sa bitnih tema na one manje bitne. Danas je zvanično dao Zorana Babića koji više nije na čelu Koridora.

Postavlja se pitanje kakva je budućnost Zorana Babića, iako deluje kao retoričko?

Nerealno je očekivati da će Babić koji je dvadeset i kusur godina imao samo direktorske pozicije, ostati bez bilo kakvog političkog plena. Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić surov prema svojim partijskim saborcima, voli da ih ponižava i okrivljuje ih za svaki gaf koji se ne uklapa u njegov scenario idealne Srbije koja će ga držati na vlasti još pitaj boga koliko - ipak ih neće pustiti niz vodu.

Jer, ko bi mu onda bile dvorske lude za predstavu u koju više ni sam ne veruje.

- Durite se koliko god hoćete, ali tako je. Koliko sam ti puta, Babiću, rekao što ideš u elitna letovališta na Hvaru, Brionima… Šta radiš na Brionima? Ima drug kuću - nađi druga u Sopotu, a ne na Brionima, jer naš narod nema drugove na Brionima. I nije problem da si jednom otišao, ali što svake godine tri puta - rekao je predsednik Babiću prošle godine na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Babić se pravdao kako je bio samo dva puta, što je oštro presekao Vučić čija je, naravno poslednja. Babiću to, naravno nije smetalo. Naprotiv, držan je u v.d. stanju direktora duže od zakonskog roka i mogao je da bude smenjen u svakom momentu bez obrazloženja. Zbog toga je i sam zaključio da je bolje da ćuti. Isplati se, zna Babić.

A očigledno zna i Babićeva sestra, koja je od opštine dobila skromnih 1,3 miliona dinara za "projekat kiseljenja kupusa", a sve u cilju "zadržavanja mladih i sprovođenja populacione politike". Dotična još uvek, bar ne javno, nije otrkila formulu kako se mladi zadržavaju kiselim kupusom, ali je bratovo poslušničko ponašanje koje je vrlo često ličilo na Vučićev bokserski džak očigledno poslužilo i ovajdilo kace za kupus.

Nekoliko godina pre nego što će prve glavice kupusa postati kiselije za 1,3 miliona dinara, Babić je postao atrakcija na internetu svojim izrazom "vazduhoplov". Zli jezici bi mu svašta rekli, ali on pred sobom nije imao bilo kakav rečnik, već Poslovnik o radu Narodne skupštine.

Najgora afera Zorana Babića je svakako ubistvo Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi Doljevac, koje još uvek nije pravosudno rešeno: nedostatak snimaka, promena iskaza vozača, dezavuisanje čitavog procesa...

Čini se da Babić iza sebe ima veliki broj afera koje ga kvalifikuju kao savršenog poltrona krojenog po Vučićevom ukusu. Taj poltron ćuti ili se smeška dok mu Vučić udara packe, odgovara kao loš đak strogom profesoru i u sebi ga mrzi. Ali ipak - zna da će od toga imati koristi.

A ako i ne bude koristi, Babić već ima uhlebljenje u privatnoj režiji: kod svog brata koji je sagradio stambenu zdragu od 4.000 kvadrata u Vrnjačkoj Banji na nepropisan način, pored izvorišta mineralne vode Snežnik, a građani Vrnjačke Banje su ga viđali na gradilištu.

Inspekcija je utvrdila da je dozvola za gradnju u zonama zaštite izvorišta izdata na osnovu Plana generalne regulacije koji ne sadrži elaborat o zaštiti izvorišta i kulturnih dobara, što inače bitno utiče na određivanje pravila gradnje. Zbog toga je inspekcija početkom godine predložila ministarstvu da zabrani dalju primenu Plana generalne regulacije. Međutim, radovi nisu zaustavljeni.

Pa zaista, bilo bi previše i odlazak sa čela Koridora i zaustaljanje izgradnje zgrade, jer - Babić se mora uhlebiti!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati